Pirátka blokuje stavbu metra, její sestra výstavbu zahrady pro seniory. Prý by ji rušili! Aleksandra Udženija se neudržela

05.07.2021 21:51

Místostarostka Prahy 2 Aleksandra Udženija (ODS) ztratila trpělivost se zastupitelkou Prahy 4 zvolenou za Piráty Marií Jelínkovou, jež vehementně bojuje proti metru D. Kvůli Jelínkové se výstavba výrazně zdržuje a prodražuje, a její sestra celý rok blokovala výstavbu zahrady a terasy v jednom z domovů pro seniory, aby jimi prý nebyla rušena. „Neuvěřitelné sobectví!“ podotýká Udženija na adresu obou dam, které dělají z politiky aktivismus.

Pirátka blokuje stavbu metra, její sestra výstavbu zahrady pro seniory. Prý by ji rušili! Aleksandra Udženija se neudržela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleksandra Udženija

Výstavbě metra D by už nemuselo bránit nic v cestě. Pražský dopravní podnik (DPP) uzavřel smlouvu s vítězem tendru na stavbu první části nové podzemní dráhy; doposud mu v tom bránilo předběžné opatření vydané loni v červenci Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže na základě návrhu firmy Eurovia CS.

Velká stavba současné pražské magistrátní koalice však stále vyhráno nemá. „Na našem dalším postupu se nic nemění, bylo-li opětovně vydáno usnesení Ministerstva dopravy o zamítnutí námitek podjatosti, podáme opětovně rozklady,“ oznámila zastupitelka v Praze 4 Marie Jelínková (za Piráty a nezávislé). Ta si pro svůj boj proti magistrátu dokonce založila spolek Pankrácká společnost.

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13838 lidí
Místostarostka Prahy 2 Aleksandra Udženija se k jejímu počínání vyjádřila prostřednictvím sociální sítě. „Piráti můžou říkat, co chtějí, ale takových lidí mají na svých kandidátkách mraky a mezi podporovateli ještě víc. Na místních úrovních si je aktivně vyhledávají a podporují tento děsivý aktivismus,“ konstatuje.

Aktivity Jelínkové jí přijdou velmi smutné. „´Nezávislá´ pirátka Jelínková stojí Pražany miliardy,“ upozorňuje. A vskutku má pravdu. O stavební povolení pro první úsek stavby metra D Praha zažádala již v červnu 2016 a nebýt námitek Jelínkové, mohl jej mít Dopravní podnik již dávno v rukou. „Kvůli zastavení stavebního řízení jen na inflaci přišla Praha o dvě až čtyři miliardy korun,“ uvedl v Deníku N primátorův náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Jelínková je toho názoru, že Praha je již hotové město, ve kterém již není zapotřebí stavět. Nejvíce jí vadí, že by se kvůli metru musela vykácet více než stovka stromů.

A ještě smutněji si počíná Jelínkové sestra: „To, co je ale mnohem smutnější, je, že sestra paní Jelínkové o rok zpozdila stavbu zahrady ve vnitrobloku domova pro seniory Elišky Purkyňové a kvůli ní se v covidové době nedostaly desítky seniorů na vozíčku vůbec ven,“ připomíná Udženija.

Nejvíce ji šokuje, co k blokování výstavby zahrady a terasy v domově pro seniory vedlo: „Argument této paní byl, že neslyšící senioři jsou často hluční a ji to bude rušit, protože žije hned vedle. Neuvěřitelné sobectví!“ uzavírá Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…