Pirátský TUNEL místo mostu? Do Hřiba seklo ANO. Tvrdě

09.06.2021 16:09

Premiér Andrej Babiš (ANO) se na facebooku opřel do Pirátů kvůli neobvyklému nárůstu ceny rekonstrukce Libeňského mostu v Praze. Na věc jako první upozornil poslanec a zastupitel v pražském magistrátu Patrik Nacher (ANO). Oprava byla původně v roce 2018 vyčíslena na 600 milionů korun, nyní se počítá s částkou téměř tři miliardy korun.

Pirátský TUNEL místo mostu? Do Hřiba seklo ANO. Tvrdě
Foto: archiv redakce LN
Popisek: Libeňský most, výřez.

„Piráti v Praze. Pravděpodobně to takhle chtějí dělat celostátně,“ píše stručně Babiš a sdílí příspěvek svého kolegy z hnutí ANO.

„Předevčírem jsem tu psal o skokovém zdražení metra D. Dnes se podívejte na rozdíl v ceně rekonstrukce/výstavby Libeňského mostu. Jako opozice se budeme ptát vedení města na zastupitelstvu,“ upozornil na celý problém Nacher.

Stavba Libeňského mostu měla podle propočtů z roku 2018 stát kolem 600 milionů korun. Zakázka na stavbu mostu ale podle nejnovějších informací vyjde na téměř pětinásobek, v řízení se počítá s částkou 2 miliardy 850 milionů korun. Kvůli havarijnímu stavu musel být Libeňský most uzavřen pro auta a tramvaje už v lednu 2018, s opravou se přesto ještě vůbec nezačalo, což také dává Nacher za vinu pražským Pirátům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…