Pirátský řev na Babiše: Byli jsme první! Zlost kvůli obytňáku

28.12.2021 13:19 | Ze sítí

Někdejší premiér Andrej Babiš (ANO) se včera na sociální síti pochlubil karavanem, který si pořídil a chce s ním brázdit Česko. Piráti se však zlobí, že jde o opisování – nápad mít karavan už totiž měla například moravskoslezská zastupitelka Zuzana Klusová během kampaně do krajských voleb.

Pirátský řev na Babiše: Byli jsme první! Zlost kvůli obytňáku
Foto: Repro Youtube
Popisek: Andrej Babiš za volantem svého obytňáku

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Babiš o pořízení obytného vozu, s nímž chce od února jezdit po republice za lidmi, informoval na sociálních sítích. Na videu ukazuje a komentuje vybavení vozidla. 

„Toto je obytňák. Vždycky jsem snil v něm jezdit a samozřejmě i spát. A proč? Protože se vracíme do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi. A s tímto obytňákem můžu jezdit všude. Můžu to i řídit dokonce,“ prohlásil Babiš, jenž je v současné době řadovým opozičním poslancem za hnutí ANO. V roce 2013 s ANO poprvé a úspěšně kandidoval ve sněmovních volbách, po nich se stalo jeho hnutí vládní stranou a Babiš vicepremiérem a ministrem financí. O čtyři roky později volby vyhrál. Často se o něm mluví jako o možném kandidátovi v prezidentských volbách v roce 2023. Kandidaturu Babiš dosud nepotvrdil, ale nedávno ji připustil. Své rozhodnutí chce oznámit příští rok po vyhlášení přímé volby hlavy státu.

Bývalý předseda vlády uvedl, že si přímo v obytném automobilu může povídat s lidmi; ve videu ukázal, že tam má také kuchyňku, šatnu, koupelnu a čtyři postele. Vůz může řídit i s běžným řidičským průkazem, ale musí si zvyknout na větší rozměry. „Budu to nacvičovat, možná půjdu na nějaký autodrom,“ poznamenal Babiš.

„Babiš si koupil obytňák. Zas opisuje? Akorát my měli karavan jak průměrný Čech, on má za 2 mega,“ smála se Babišovi na sociální síti zastupitelka Moravskoslezského kraje Zuzana Klusová (Piráti).

Dopravní prostředky využívají mnozí politici v předvolební kampani. Nejvíc se v té souvislosti zřejmě proslavil autobus Zemák, se kterým vyrazil za voliči v 90. letech v barvách sociální demokracie nynější prezident Miloš Zeman. Autobus v kampani používaly i další strany, například Piráti, SPD či Volný blok a v posledních sněmovních volbách i nakonec vítězná koalice Spolu – občanských demokratů, lidovců a TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…