Píšou mi „islámská děvko“, přitom já chci jen podat uprchlíkovi vodu. Konvička je psychopat. Otřesné zážitky české dobrovolnice

09.10.2015 9:24

Česká dobrovolnice Eva Zahradníčková v rozhovoru pro Svobodné forum popisuje, jak se žije uprchlíkům. Není to právě nejveselejší čtení. Šokuje ji prý míra nenávisti, kterou vidí mezi kulturami. Tato nenávist nás stále více přibližuje k válce. Dáma také prozradila, že kvůli tomu, že pomáhá uprchlíkům, přišla o většinu přátel. Někteří lidé zkrátka nemají pochopení pro někoho, kdo chce pomoct běžencům.

Píšou mi „islámská děvko“, přitom já chci jen podat uprchlíkovi vodu. Konvička je psychopat. Otřesné zážitky české dobrovolnice
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Aby mohla pomáhat uprchlíkům, prodala prý zlatý náramek. Nechtěla totiž manželovi oznámit, že jaksi vyčerpala jejich účet. Kvůli tomu, že pomáhá uprchlíkům. Ocenila ovšem, že na tuto pomoc není sama, ozývá se jí prý stále více lidí, kteří také chtějí přiložit ruku k dílu. V rozhovoru pro Svobodné fórum ovšem pozvedla varovný hlas, neboť dnes vidí mnoho nenávisti mezi kulturami, která nás žene na pokraj války.

  • Rozhovor pro Svobodné fórum ZDE

Země patří všem

S nevraživostí se setkala i ve svém okolí. Přišla prý o většinu přátel, protože neměli pochopení pro její dobrovolnické aktivity. Odvrátili se od ní. Získala nové přátele, kteří ji podporují, ale na sociální síti Facebook se objevili i tací „přátelé“, kteří jí velmi nevybíravě nadávají. „Píšou mi třeba: Ty islámská děvko, počkej, až tě podříznou,“ prozradila. Zaznamenala také nenávistné politické útoky vůči muslimským uprchlíkům. Martina Konvičku považuje za psychopata a Petra Hampla (Svobodní) vnímá jako tak nevýrazného může, který nic nedokázal, že musí dělat něco hodně šíleného, aby na sebe upoutal pozornost.

Sama se ale necítí být odborníkem na islám. „Soustředím se jen na jednu věc. Já nezměním politiku Ruska, nebo Spojených států, já můžu akorát vzít tu vodu a podat ji konkrétnímu člověku. To je tak všechno, co můžu udělat, a to dělám. Navíc, lidi se mě taky často ptají, co říkám na to nebo ono z islámu. Neříkám na to nic. Nejsem odborník na islám,“ doplnila obratem.

Má pocit, že nenávisti je v naší společnosti tolik, že nás žene do války. Politici ji ještě přiživují, místo aby řekli, že země patří všem a lidé v Sýrii také mají právo na život v míru. Sýrií to prý navíc jen začíná. Jednoho dne dorazí do Evropy uprchlíci, které k nám požene hlad a žízeň, tzv. klimatičtí uprchlíci.

„Nehledáme ty spojnice, ale to, co nás rozděluje. Ty seš černej, ty seš muslim, ty seš takovej, makovej… Někteří křesťané mí píšou, že jsem posedlá ďáblem. A do toho politika, která nás rozděluje ještě víc. Je to blbost. Mně přijde i blbost, že migrují podle někoho nelegálně. Vždyť ta planeta patří všem, to jen my jsme si vytvořili nějaké hranice. A migrace neskončí jen tak. Syřané jsou podle mě jen začátek té změny… za chvilku půjdou klimatičtí uprchlíci…“ varovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…