Pitomci od Babiše, nešťastný a otrávený Jakub Janda a... Špidla. Další šoky z pádu vlády

03.05.2017 6:34

Zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda, šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl a bulvární novinář Pavel Novotný. I oni se vyjádřili k demisi vlády oznámené premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Pitomci od Babiše, nešťastný a otrávený Jakub Janda a... Špidla. Další šoky z pádu vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Dle mého velmi zodpovědný tah od Slávka. Vymyslel to Pokorný a ten také vždycky ví, co dělá. Já Sobotkovi rozumím, škoda, že do voleb nepůjde postavit mimo zákon a volební právo naivní voliče – pitomce Andreje Babiše a rovnou ke zdi Okamuru a jeho fanoušky,“ napsal přímo ParlamentnímListům.cz Novotný. Dodal také, že ministr financí Andrej Babiš (ANO) měl odstoupit sám. „Vinit Sobotku mohou zase jen pitomci, za vše může Babiš, ale rozumím tomu, že tomu neandrtálci nerozumí,“ uvedl.

„Zatímco jste se tu divili, obdrželi jsme z Aeronetu předběžný seznam, právě přeložený z ruštiny, tak omluvte překlepy,“ poznamenal k novému složení vlády Janda. „Předseda Zemanovy vlády – na co? Případně Zdeněk Zbytek,“ sdělil. A rozepsal se o něm. „Má zkušenosti. Je to kámoš rezidenta Zemana, nebojí se razantních řešení, komouši ho mají rádi, je zcestovatej, umí jazyky, umí Jakuninovi dodávat kolaboranty a umí velet a řídit stát jako tankový pluk,“ řekl jasně Janda. 

Ministrem pravdy by pak měl dle jeho názoru být bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), ministr udávání Karel Srp, ministryně pro vztahy s KSČM Lenka Procházková, ministr zahraničních věcí Vladimir KGB Jakunin, ministr pro vztahy s Vatikánem Jindřich Forejt a ministr převýchovy a zemědělství Jan Veleba. „Ministr obrany – ten esenbák ze Svazu bojovníků za svobodu, ministr vnitra – bude vybráno ze zasloužilých estébáků v Moskvě, kde je znají nejlíp, ministr místního rozvoje – ‚Vráťa‘ Mynář, ministr antisemitismu Adam B. Bartoš, ministr kultury – Dan Hůlka, ministryně pro rehabilitaci Stalina Jelena Vičanová,“ poznamenal Janda. A neopomněl ani ministra pro chemtrail, jímž by dle jeho názoru měl být libovolný novinář ParlamentníchListů.cz. „Velvyslance v Moskvě nám nebude dovoleno stáhnout, stejně už není náš,“ dodal.

Následně také zkonstatoval, že protože se teď další dny a asi týdny bude řešit složení vlády, nevznikne žádná pořádná nadstranická dohoda na českých obranných výdajích, takže na alianční summit NATO s prezidentem Trumpem pojedeme jako faktický černý pasažér, co s tím ani nic moc nehodlá dělat. „Spojence nezajímá, jak těžké to máme v domácí politice, ale co přinášíme celku a jak jsme zodpovědní. Takhle budeme jednou z mála zemí, která svou obranu nebere moc vážně a nemá žádný pořádný plán, co s tím udělat. Přesně ten typ černých pasažérů, které Donald Trump tak tvrdě a správně kritizoval. Vláda na to měla několik let a nic. Vedle neschopnosti systémově pojmout občanské a mediální vzdělávání je to druhé velké selhání tohoto kabinetu,“ podotkl také Janda.

Závěrem svých zpráv na sociální síti zkonstatoval, že zprávy od rezidenta zvěstuje bolševický udavač. „Jak jinak,“ dodal. Reagoval tak na skutečnost, že v době oznámení demise vlády byl na Hradě předseda KSČM Vojtěch Filip. Toho Zeman přijal na jeho vlastní žádost, Filip následně informoval, že prezident Zeman nechal situaci rozebrat analytiky.

„Celé to dává smysl jen v případě, že Sobotka už nepovede jednání o nové koalici. Ale ani to se nedá vyloučit. Možná už Radek Pokorný dospěl k závěru, že premiérem má být plzeňské jojo. Milujeme ČEZko!“ zkonstatoval šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. Na postu premiéra by pak viděla exsenátora ČSSD Zdeňka Škromacha, nebo alespoň to bylo první jméno, které z jeho úst s otazníkem padlo. „Tak se Mirek Jansta přece jen dočkal... Konec špidlismu v Česku,“ uzavřel Plesl.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…