Pitr v Česku. Utéct by prý měl byznysmen Sisák

15.04.2012 10:55

Odsouzený podnikatel Tomáš Pitr má naději na obnovu procesu - a může být volný. Problémy může i z vězení nadělat některým českým byznysmenům jako je třeba Petr Sisák. Píše o tom časopis Ekonom.

Pitr v Česku. Utéct by prý měl byznysmen Sisák
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

Podnikatel Petr Sisák pravděpodobně natrvalo zmizí z České republiky. I to zní v podnikatelských kuloárech poté, co se ze Švýcarska zpět do vlasti "nechal přivézt" kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr. Sisák mu totiž údajně ještě dluží pár set milionů korun za bývalý podnik Setuza.

Podnikatelé nebudou mít klidné spaní

A to Sisák zdaleka nemusí být sám, s kým má "nepřítel státu" Pitr nevypořádané účty. Jeho byznys v zenitu představoval miliardová aktiva, jež ovšem ovládal neoficiálně, v obchodním rejstříku nefiguroval. Uplynulá léta se přitom Tomáš Pitr skrýval před nástupem do vězení v zahraničí, respektive od loňského července byl po svém dopadení ve Švýcarsku ve vazbě - a tak až nyní bude mít mnohem větší příležitost případné "resty" z bývalých obchodních vztahů dořešit.

A to tím spíše, že mu po víceméně dobrovolném návratu (stáhl ve Švýcarsku žádost o azyl) dávají odborníci velkou naději na obnovu jeho procesu, v němž dříve dostal souhrnný trest šest let. To by zároveň zřejmě znamenalo, že do vynesení nového verdiktu bude opět vyšetřován na svobodě.

A podíváme-li se podrobněji na historii jeho kauzy, pak není ani vyloučeno, že soud tentokrát vynese trest mírnější. Zkrátka - kdo z podnikatelů a lobbistů navrátilci něco dluží, nemusí mít zrovna klidné spaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…