Plácali ho po ramenou, jak zatočil s Babišem a jeho bezmasými párky. Teď je řezník z Klatov terčem kritiky

24.07.2020 14:23

Zda jít pro krkovici a klobásu ke „světskému balíkovi“, který veřejně plive na Babiše, se zdá být velkým potravinovým dilematem tohoto týdne. Alespoň podle polemik pod snímkem z prodejny klatovského řezníka: ten totiž sice (stále) bojkotuje Agrofert, ale na druhou stranu začal někoho obdivovat... Pro některé dosavadní příznivce mediálně profláknutého masnáře je to šok a zjištění, které nepřekousnou. „Ajajaj. Hnus. Z bláta do louže.“ Své k tomu řekla i rázná chvilkařka, známá soudním sporem proti premiérovi.

Plácali ho po ramenou, jak zatočil s Babišem a jeho bezmasými párky. Teď je řezník z Klatov terčem kritiky
Foto: Archiv P. Havlíčka
Popisek: Klatovský řezník Pavel Havlíček bojkotuje výrobky i politiku Andreje Babiše

Neplesejte, dokud nekliknete dál?

Živnostník Petr Havlíček si před časem získal podporu protibabišovců, když se zapojil do kampaně proti EET a vyhlásil bojkot Babišovi a produktům z „jeho“ Agrofertu. …. Snímky z řezníkovy prodejny, plné barevných plakátů s demonstrativními hesly, tento týden opět zaplavily internet. Ovšem přibyl k nim kontext, který z něj dělá nepřítele i pro antibabišovce, pro něž byl dosud protipólem Kosteleckých uzenin a jiných agrofertích poživatin.  

O co přesně jde? Na Twitteru, Facebooku a dalších místech se v týdnu objevila fotografie prodejního pultu z klatovské masny, na němž jsou umístěny plakáty se slogany jako například:

Babišovy výrobky

NEVEDEME, NEPRODÁVÁME.

Pokud je u nás najdete,

pak je dostanete ZADARMO.

K tomu mapka s heslem Tady není Babišovo.

„Tam je evidentně svět ještě v pořádku,“ poznamenal k protibabišovské řeznické reklamě čtenář Vojta Krejčíř.

Antibabišovce, kteří za to masnáře poplácávají po ramenou, však zpražil například plzeňský občan Honza V. „Takhle. Chodíte k němu pro maso, protože je řezník, nebo protože cedulka nic od Babiše? Páč trocha Googlu napoví, že pán velice rád hltá a šíří slova a nápady Mlause... Vypadá to, že je snad i členem strany. A teď otázka: půjdete k němu, protože je to řezník, nebo už vůbec?“ Mlausem je myšlen Klaus mladší. A Havlíček se skutečně stal členem Trikolóry – PL s ním, mimochodem, vedly rozhovor zde.

Jásání tleskačů brzdila i Jana Filipová, byť sama patří mezi pilné protibabišovské aktivisty, sama s premiérem dokonce vede soudní spor. „Tu prodejnu v Klatovech znám, takže bych s dovolením trochu mírnila nadšení všech, protože pan Pavlík je sice proti Babišovi, ale jeho stránka vypadá takto: facebook.com/upavlika. Úsudek nechť si udělá každý sám,“ upozornila veřejnost na Twitteru.

Ještě předtím se vyjadřovala k Františkovi Lutonskému, který pomohl rozšířit sbírku „nežádoucích statusů“ na řezníkově profilu, když sdílel například to, že Havlíček zval na červencový pokec s hnutím  Trikolóra v Klatovech.

„Takže proti Babišovi, leč s Juniorem. Neboli z bláta do louže,“ komentovala jeho „nález“ Filipová. Filipová otevřeně brojí proti Václavu Klausovi mladšímu. Dokonce nedávno na sociální síti prozradila, že trikolóru nenosí právě od té doby, co ji „zneužil“ syn bývalého prezidenta pro hnutí s názvem Trikolóra.

Někteří jejímu apelu před protibabišovským, leč proklausovským řezníkem, přitakali: „S tím už jsem se taky setkal. Široký odpor k Babišovi zahrnuje demokraty i fašounky. Pozor na iluze," připsal k jejím slovům Pavel Hruška. Objevily se také hlášky jako „Ajaj, špatná“, „hnus za hnus“.

Mnohem větší ohlas má letní foto z řeznictví U Pavlíka na velmi aktivním profilu HolkazPrahy, kde už snímek získal 1800 lajků a přes stovku retweetů. I zde to někteří vidí jako „prašť jak uhoď“: „Je to řeznictví U Pavlíka. Takový poměrně nesympatický světský balík, volící Trikolóru. Tož nevím, zda je toto vyrážení klínu klínem k něčemu dobré!“

Už mu pšenka nepokvete kvůli „klausovcům“?

Havlíček nejen Trikolóru volí, ale už se stal i jejím členem. Mimo jiné se ale brání slovnímu spojení „Trikolóra Václava Klause mladšího“, jak se pro PL dříve vyjádřil: „Není to hnutí jednoho muže, je to hnutí široké masy lidí, kteří povazují za normální rodinu složenou mužem, ženou a jejich dětmi. A nebudu polemizovat technokraticky o tom, zda děti biologické jsou, a děti adoptované nejsou ‚jejich‘ dětmi.“ Své sympatie k Trikolóře, jejímž se stal dokonce členem, vysvětlil ParlamentnímListům.cz takto:

„Je to hnutí lidí, kteří jsou přesvědčeni, že bohatnout by se mělo z práce, a ne z přerozdělování dotací a utrácením ve státní správě. Jde o hnutí, jehož členové či příznivci jsou si vědomi toho, že pokud se vzdáme národních zájmů, nebude to ničemu užitečné. Ba naopak, jak často vídáme v důsledcích unijních regulací.“ Nejde o jeho první politické angažmá – pro svůj přestup má toto vysvětlení: „Není to moje první členství v politickém subjektu, ale tak to chodí, když jste věrný idejím, hledáte je, a politické strany od svých ideových kotev odcházejí...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…