Plaga poučuje učitele: Výuka přes počítač by měla být maximálně tři hodiny denně

04.11.2020 22:06

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) umístil na svůj Twitter video, v němž vysvětluje, jak by měla probíhat správná distanční výuka. Vymezuje se proti tomu, aby se veškerá školní výuka vedla on-line přes počítač či byla omezena na zadávání týdenních úkolů.

Plaga poučuje učitele: Výuka přes počítač by měla být maximálně tři hodiny denně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Plaga upřesnil, že distanční vzdělávání neznamená vzdělávání pouze přes počítače. „Správně nastavená distanční výuka není o tom, že se překlopí prezenční rozvrh 1 : 1, ale také není o tom, že jsou úkoly zadávány jenom jednou týdně e-mailem. Je potřeba kombinovat práci s počítačem, samostatnou práci, týmovou práci a projektovou činnost,“ uvedl ministr.

Důležitá je rovnováha a to, aby výuka byla přizpůsobena podmínkám dítěte v rodině. „Možná vám to přijde, že to je málo, ale on-line výuka jako taková je skutečně obtížná, a i druhý stupeň se jí má věnovat pouze maximálně tři hodiny za sebou a zbytek toho času, kdy se učí, má být věnován skutečně samostatné práci a věcem, o kterých jsem mluvil,“ vzkázal učitelům.

 

 

V případě prvního stupně vyzdvihl roli virtuálních třídnických hodin, během nichž si žáci sdělují své pocity, informace a zážitky. „Nejenom o tom obsahu to má být, protože tato doba není lehká,“ podotkl ministr, že z běžného rozvrhu hodin se v této siuaci nedá vycházet.

Školy jsou zavřené od 14. října, kdy dojde k jejich otevření, bude záležet na vývoji epidemiologické situace. Ze strany rodičů přibývá stížností rodičů, že jsou jejich děti zavaleny učivem ze všech předmětů. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…