Plesl: Příští týden touhle dobou očekávám demonstrace za záchranu demokracie. Ještěže je v USA Trump

17.10.2017 13:47

Jaroslav Plesl, šéfredaktor MF Dnes, kterou před pár lety koupil šéf hnutí ANO Andrej Babiš, se svým tradičním způsobem vyjádřil k nadcházejícím sněmovním volbám. Přesvědčte se sami.

Plesl: Příští týden touhle dobou očekávám demonstrace za záchranu demokracie. Ještěže je v USA Trump
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Příští týden touhle dobou očekávám demonstrace za záchranu liberální demokracie. Ještě že je americkým prezidentem Trump...,“ napsal Jaroslav Plesl na sociální síti Facebook v narážce na nadcházející volby. Narážel možná i na demonstrace na podporu Bohuslava Sobotky, který na podzim roku 2013 vůbec neměl jisté, že bude premiérem. Plesl předpovídá, že na podobné demonstrace dojde i letos. „A bratrská pomoc z EU zatím nehrozí...,“ doplnil k tomu jeden z občanů diskutujících pod příspěvkem.

Jenže to nebyl jediný postřeh, jenž Plesl přičinil k volbám. Zmínil také jméno někdejšího ředitele polostátního gigantu ČEZ Martina Romana, který ekonomicky ovládl prestižní pražské gymnázium PORG. Svým nadaným studentům by prý teď Roman mohl zadat úkol, jak z chabých volebních výsledků některých politických stran poskládat sněmovní většinu. „Martin Roman by mohl nechat děti na PORGu řešit zásadní matematickou úlohu, jak z 9+7+4,5 udělat 51,“ napsal doslova Plesl.

Nakonec přidal pár slov o tom, co může zcela zničit šance ČSSD na solidní volební výsledek v Praze. „Pro zničení volebního výsledku ČSSD v Praze stačí v pátek ráno jedna nehoda v Blance a jedna na Jižní spojce, vyjádřil svůj názor Plesl. I tady se však dočkal reakce jedné ze čtenářek. „Nebo jeden článek v MF Dnes,“ napsala dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…