Plivání na Beneše, Masaryka, zamlčování ničivé role sudetských Němců... Zahradil četl jistý článek a vybuchl zlostí

05.08.2021 17:25 | Ze sítí

Europoslanec za ODS Jan Zahradil se domnívá, že se tu rozmáhá podivná dějepisná móda: plivání na předválečnou ČSR a na její zakladatele. Více se k tomu rozepsal na svém facebookovém profilu.

Plivání na Beneše, Masaryka, zamlčování ničivé role sudetských Němců... Zahradil četl jistý článek a vybuchl zlostí
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

„Skvělá reakce Pavla Carbola na naprosto nehorázný článek Jana Urbana na Hlídacím psu (ten sdílet nebudu, Emanuela Moravce bych také nesdílel, odkaz na něj je navíc v textu),“ poznamenal ve svém facebookovém příspěvku europoslanec Zahradil a sdílel právě text Pavla Carbola.

„Po přečtení textu Jana Urbana ‚Prezident ničitel. Je na čase si přiznat pravdu o systematickém teroru a vraždění‘ (vyšel v červnu na HlídacíPes.org) jsem o něm dlouze přemýšlel a považuji za nezbytné se k němu vrátit. Závěry v něm prezentované považuji za svým způsobem unikátní, ale bez kontextu a širších souvislostí také za velmi zavádějící,“ poznamenal Carbol ke svému textu, v němž se mimo jiné zastal československého prezidenta Edvarda Beneše. Vadila mu zejména Urbanova slova, že – podle jeho slov volně citováno – Beneš připravoval destrukci státu.

A právě to komentuje mimo jiné i Zahradil. „Rozmáhá se tu podivná dějepisná móda: plivání na předválečnou ČSR, na její zakladatele (nejen na Beneše, ale už i na Masaryka), adorace monarchie, přeceňování role německého etnika v ekonomickém boomu 19. století, zamlčování ničivé role sudetských Němců před 2. světovou válkou a démonizace z ní vyplývajících poválečných důsledků atd. Komunistické překrucování historie je nahrazováno jiným překrucováním, jen s opačným znaménkem,“ uzavřel se slovy, že k tomu všemu je třeba nemlčet.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…