Plná hospoda, všichni opilí. Eva Holubová a zážitek se Schwarzenbergem

13.12.2021 15:07 | Ze sítí

Na Den lidských práv vzpomínala herečka Eva Holubová na zážitky s Karlem Schwarzenbergem. Například jak nevěděl, s kým má tu čest, ale stejně ji pozval na setkání s občany, kde se kvůli němu pohádala se štamgasty. „Plná hospoda. Všichni opilí. Mne přivítali potleskem a velkým jásotem. Jeho uráželi. Hloupě a hrubě,“ popsala a přidala další zážitky.

Plná hospoda, všichni opilí. Eva Holubová a zážitek se Schwarzenbergem
Foto: Repro Instagram
Popisek: Karel Schwarzenberg a herečka Eva Holubová

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí
Herečka Eva Holubová zavzpomínala u příležitosti Dne lidských práv na emeritního předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, který má v tento den narozeniny. Připomenula také, že Schwarzenberg byl předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva a obdržel Cenu lidských práv Rady Evropy.

„Muž za mnou je Karel Schwarzenberg, tramvají jede možná poprvé. Byla to jeho první úspěšná kampaň, stal se senátorem a posléze ministrem zahraničí. Já jsem si ho našla, když kandidoval za Jižní Čechy. Přečetla jsem si rozhovor s ním a rozjela se s tehdy malými dětmi na jeho setkání s občany. Vůbec nevěděl, kdo jsem, poněkud překvapeně, ale laskavě nám nabídl místo ve voze a my se mohli účastnit setkávání s voliči,“ ukázala fotografii s veteránem české politiky.

Zdroj: Instagram Evy Holubové

Ačkoliv ji Schwarzenberg neznal, občané Malenic ano a Schwarzenberga to překvapilo. „Vy jste odtud?” zeptal se potěšeně. „Bohužel, Jasnosti, nejsem,” odpověděla. Šlechtice prý v obci vřele přijali. „Lidé ho nadšeně nebo cudně vítali, chodil od domu k domu, kde žili pamětníci jeho tatínka i jeho jako chlapce. Trpělivě seděl u jejich postele, s každým pohovořil,“ vzpomínala herečka.

Ale za jeden zážitek se stydí. „Plná hospoda. Všichni opilí. Mne přivítali potleskem a velkým jásotem. Jeho uráželi. Hloupě a hrubě. Nejprve se hájil, pak se lehce aristokraticky shovívavě usmíval, v klidu dopil pivo a odjeli jsme. Já jsem se celou dobu s místními štamgasty hádala, nebyli na mne sprostí, naopak, o co víc uráželi knížete, o to víc vzývali mne,“ popsala setkání s voliči. Venku se jí pak Schwarzenberg ptal, proč se tak hádala a Holubová byla dotčena tím, že neviděl, že se ho zastávala. Kníže jí prý poděkoval, ale dodal: „Marná snaha, vždyť byli tuze opilí.“

„Zamilovali jsme si ho, celá naše rodina, moji přátelé. Naše děti dokonce v jedné z akcí kampaně představovaly vnoučata Babičky BN, která by volila Karla. Vždycky jsem to dělala zadarmo, za to se nedá platit. Ale přesto mi to vrátil, např. když přijal indiánské peruánské studenty na Ministerstvu zahraničí, čímž je velmi povzbudil v jejich úsilí o získání lidských práv v jejich vlasti,“ děkovala herečka Eva Holubová.

 

reklama

autor: kas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…