Plníme vše, co bylo dohodnuto. Zelenskyj k návštěvě v USA

27.12.2022 8:20 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, poděkoval ukrajinským obráncům, že v okolí Bachmutu i dalších měst stále snižují počty útočících Rusů. Stejně tak poděkoval energetikům, že i na Štědrý den ze všech sil pracovali na tom, aby co nejvíce Ukrajinců mělo elektrický proud. I tak prý bylo na 9 milionů Ukrajinců bez elektřiny. V projevu se vrátil také ke své návštěvě Spojených států a speciální pozornost věnoval Indii.

Plníme vše, co bylo dohodnuto. Zelenskyj k návštěvě v USA
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil k národu a pár dní před Silvestrem zopakoval, že situace na Donbasu je velmi složitá. U Bachmutu i v Kremině. Ukrajinský prezident poděkoval všem ukrajinským vojákům, kterým se daří snižovat počty útočících Rusů.

„Situace je tam obtížná, vyhrocená. Okupanti využívají všechny zdroje, které mají k dispozici - a jsou to zdroje značné - aby vytlačili alespoň nějaký postup. A já děkuji všem našim chlapům, kteří pevně drží své pozice, stojí pevně, a kteří přesto nacházejí možnosti, jak nejen nic neztratit, ale také okupanty vytlačit, ‚odečíst‘. Dnes chci oslavit 10. samostatnou horskou útočnou brigádu za zajetí okupantů v Doněcké oblasti. Je to velmi důležité. Umožní nám to osvobodit další Ukrajince. Oslavím také 80. a 95. samostatnou výsadkovou útočnou brigádu za úspěšné zničení nepřátelských sil na Lymanském směru. Dobrá práce, hoši! Čím více okupanti ztratí, tím více času pro Ukrajinu všichni získáme,“ uvedl Zelenskyj.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Poté poděkoval pracovníkům z energetického sektoru, že o vánočních svátcích, na Štědrý den i další dny, ze všech sil pracovali na tom, aby co nejvíce lidí mělo energii. Přesto je prý 26. prosince večer bez elektřiny na 9 milionů lidí. V důsledku ruských útoků na ukrajinské území. Zelenskyj předpokládá, že ruské útoky budou pokračovat i po 1. lednu a přislíbil Ukrajincům, že udělá vše pro to, aby se podařilo ruské útoky na energetickou infrastrukturu přečkat.

Stejně tak prý Ukrajinci dělají všechno pro to, aby udrželi dobré vztahy s USA a vláda podle Zelenského plní vše, co bylo dohodnuto během jeho návštěvy ve Washingtonu.

Nakonec obrátil svou pozornost k Indii.

„Dnes jsem hovořil s indickým premiérem. Příští rok to bude Indie, kdo bude předsedat skupině G20. Popřál jsem panu Módímu plodné předsednictví, a to plodné ne pro někoho konkrétního, ale pro všechny na světě, kteří si váží míru. Indie může být aktivnější v úsilí o ukončení agrese, a proto doufám, že v příštím roce můžeme společně udělat více pro globální stabilitu,“ uvedl Zelenskyj.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, ještě jednou poděkoval vojákům, energetikům a obecně všem, kteří brání Ukrajinu, kteří usilují o to, aby co nejvíce lidí mohlo navzdory válce vést co nejnormálnější životy.

„A nezapomeňte být připraveni na ruské raketové útoky nebo provokace. Protivzdušná obrana se připravuje, stát se připravuje a připravit se musí každý. Věnujte prosím pozornost sirénám,“ požádal všechny Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…