Po Moravcovi se Jurečka zhroutil ještě níž. A jede to dál

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 08.01.2024 8:21 | Zprávy

    Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KUD-ČSL) tvrdí, že se o střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze dozvěděl až skrze SMS zprávu, kterou si přečetl teprve kolem půl sedmé odpoledne – tedy až několik hodin poté, co o incidentu již dávno podrobně informovala česká média. Podle serveru iDnes.cz však Jurečka „lže“, jelikož měl o tragickém dění dobře vědět. „No, tak to už je čau a zpátky k traktoru,“ komentuje to novinářka Barbora Koukalová. Dle exmistra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je ovšem to, že víme, že „Jurečka lže“, „vlastně dobrá zpráva“. Vysvětlil proč.

    Po Moravcovi se Jurečka zhroutil ještě níž. A jede to dál
    Foto: Hans Štembera
    Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

    Jurečka tvrdí, že se o tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze dozvěděl až jako jeden z posledních po několika hodinách a proto se nerušeně oddával večírku na svém ministerstvu. Informaci prý jako člen vlády dostal SMS zprávou v 17:03 a bohužel si ji přečetl až v 18:26.

    Pokud jde o jeho návrat na večírek, Jurečka v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedl, že jeho odjezdem před 21 hodinou skončila „hudba a občerstvení“. Po večerním jednání vlády se vrátil na ministerstvo, kde v noci poseděl asi s třiceti blízkými spolupracovníky.

    „Názor, že bych měl odejít z práce ministra práce, tady nebyl, ale zvažuju to, není mi to jedno,“ uvedl Marian Jurečka k dotazu, zdali neuvažuje, že kvůli tomu odstoupí.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Radek Kotas

    FactChecking BETA

    Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

    Přezkoumat

    SPD nebo Piráti

    Kdo je pro vás přijatelnější partner? Přijde mi, že byste radši spolupracovali se SPD než s Piráty, je to tak? A proč je tak důležité, kdo má nebo nemá ve sněmovně post místopředsedy, k čemu nám lidem tato funkce je?

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Uživateli nejlépe hodnocený komentář

    Kravín ..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVal , 08.01.2024 11:54:57
    Pokud Fiala Jurečku neodvolá , pak by měl skončit i Fiala . Už jeho návštěva kravína bratra Jurečky byla podivná . Vůbec celá vláda je podivná a Jurečka ? To není chlap, ale plnoštíhlý ubožák , který nemá žádný charakter. Tvářit se zkroušeně a bít se v prsa ? Pozdě bycha honit. Jen , co kdyby měl Jurečka jednoho z jeho pěti synů jako studenta na FF UK v době kdy se stala ta hrůza . To by také dál se veselil ? Je to kdyby, ale co kdyby . Navíc není žádný vedoucí kanceláře, ale MINISTR , a pokud nenosí mobil neustále při sobě, tak má pověřit nějakého jeho poskoka, aby hlídal zprávy které mu přichází . Ty jeho výmluvy to je jen ubohost sama . Jen tak ---- co kdyby vypukla válka, nebo bylo ohlášeno zemětřesení či jiná katastrofa, to by také zjistil až kdesicosi ? Pokud s ním má Fiala nějaké techtlemechtle a nechce ho odvolat a bude ho bránit , pak je Fiala na stejné úrovni jako Jurečka a měli by odejít oba a mohou si přibalit Rakušana s tím jeho mobilem, to je něco podobného .

    |  14 |  0

    Další články z rubriky

    Osm hlasů se hledat nebude. Zdůvodnění soudu považuje STAČILO! za výsměch

    21:11 Osm hlasů se hledat nebude. Zdůvodnění soudu považuje STAČILO! za výsměch

    Krajský soud v Liberci v úterý zamítl návrh na zneplatnění volby všech kandidátů ve volbách v Libere…