Po Nagyové a Páleníkovi se raduje i Boček. Pohůnek zůstává za mřížemi

19.07.2013 13:18

Jako další z kauzy Nagyová opustil vazební věznici v Brně někdejší náměstek ministra zemědělství Roman Boček. Toho na svobodu propustil Krajský soud v Ostravě. Bývalý vojenský zpravodajec Jan Pohůnek ale zatím zůstává ve vazbě.

Po Nagyové a Páleníkovi se raduje i Boček. Pohůnek zůstává za mřížemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Na svobodu ho stejně jako bývalou šéfku kanceláře expremiéra Petra Nečase Janu Nagyovou a někdejšího náčelníka Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka pustil ostravský soud. Ve vazbě zůstává jen vojenský zpravodajec Jan Pohůnek. Boček podle svého právníka Filipa Seiferta míní, že se nedopustil ničeho špatného. Žalobci kladou Bočkovi za vinu to, že společně s Nagyovou navedl Nečase k tomu, aby poslancům ODS Markovi Šnajdrovi, Petru Tluchořovi a Ivanu Fuksovi slíbil výhodné posty za to, že se vzdají mandátu.

Bývalý vojenský zpravodajec plukovník Jan Pohůnek zůstává ve vazbě, nevznesl proti ní stížnost. O jeho propuštění na svobodu ale může rozhodnout státní zástupce Ivo Ištván. Šnajdr, Tluchoř i Fuksa byli na svobodu propuštěni včera na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu. Ten tak rozhodl proto, protože jednání "trafikantů" a dohadování se o kompromisech probíhalo na půdě Poslanecké sněmovny a byli tak chráněni poslaneckou imunitou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…