Po letech strádání už netrpí zimou. České teplo uspořilo peníze lidem v Hostivaři

06.09.2017 15:00

Společnost České teplo dokáže domácnostem a společenstvím vlastníkům jednotek uspořit významné finanční částky. Důvodem je přístup zákazníkům na míru, který umožní ušetřit energii i peníze. Příkladem za všechny je energetická optimalizace výměníkové stanice v ulici Záveská v pražské Hostivaři.

Po letech strádání už netrpí zimou. České teplo uspořilo peníze lidem v Hostivaři
Foto: Tomáš Nový
Popisek: Jeden z bytových domů v pražské ulici Záveská

V Záveské ulici lidé z Českého tepla vytrhli místním trn z paty. V panelových domech se k nim dostávalo teplo prostřednictvím zastaralé výměníkové stanice a sekundárních tepelných rozvodů ve špatném technickém stavu. Tepelné ztráty byly natolik markantní, že se na obyvatele jednoho ze třech domů téměř nedostalo a v zimě to byla opravdová řehole.  Díky řešení Českého tepla je všem problémům s nedostatkem horké vody pro topení a mytí konec. Energetici Českého tepla zrušili centrální výměník a zastaralé sekundární rozvody tepla mezi objekty a pomocí nově zbudovaných výměníků přímo napojili tři bytové domy na primární potrubí. „Dosáhli jsme tím větší efektivity a úspor v dodávkách tepla, což okamžitě pocítili lidé ve více než 50 bytech tamních domů,“ říká šéf projektu Tomáš Hron. České teplo provedlo celou akci rychle, vše se podařilo zrealizovat během dubna a května letošního roku.

Jak to vypadalo v domech v Záveské dřív a teď
 
 
Pro místní to byl krok kupředu i kvůli úspoře místa v místnosti, kde dřív byla centrální výměníková stanice. České teplo jim navíc umožnilo uspořádat zdroje tepla podle dispozičních předpokladů.
 
Tím ale dobré zprávy pro obyvatele bytových domů v Záveské ulici nekončí. Za nový přívod tepla nemuseli totiž v době opravy zaplatit ani korunu. „Nyní jim započítáváme odpisy technologie podle metodiky Energetického regulačního úřadu,“ doplňuje Hron s tím, že lidé změnu k lepšímu splácejí v ceně tepla. Celkově však obyvatelé v Záveské ulici za teplo zaplatí kvůli úsporám méně než dosud.
 
České teplo oceňuje spolupráci se společností Pražská teplárenská, která projekt podpořila.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…