Po smrti Ivana Jonáka si prý mnozí mocní oddechli. S diskotékovým králem odešlo mnoho svědectví o devadesátých letech

28.02.2016 18:45

Ivan Jonák, odsouzený v devadesátých letech na 18 let za to, že si objednal vraždu manželky, nedávno zemřel. Jeho přítel podnikatel Filip Turek v rozhovoru pro server Týden.cz poznamenal, že si po Jonákově smrti řada mocných lidí oddechla. Jeho kamarád totiž věděl mnohé o divokých devadesátých letech.

Po smrti Ivana Jonáka si prý mnozí mocní oddechli. S diskotékovým králem odešlo mnoho svědectví o devadesátých letech
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Někdejší král pražských diskoték Ivan Jonák před pár dny zemřel. Jeho kamarád Filip Turek tvrdí, že muž, jehož proslavil Discoland Sylvie, věděl leccos o prvních porevolučních letech. To se mu mohlo stát osudným.  

 Do jaké míry byl zabit přímo, neumím odhadnout, rozhodně byl sledován, odposloucháván a jeho smrtí si oddychlo velké množství dnes stále vysoce postavených osob. Ivan minimálně zemřel vinou systému, díky kterému byl okraden o ohromný majetek a prožil nepředstavitelnou dobu v záměrně nepřijatelných podmínkách, to se přímo podepsalo na Ivanově celkovém stavu,“ vyjádřil svůj názor Turek.

Ačkoli Jonák věděl mnohé, nesnažil se informací zneužít ve svůj prospěch. Kdyby však některé věci vypluly na povrch, mnozí lidé by se prý zapotili i po smrti odsouzeného podnikatele. Připomeňme, že Jonák byl z vězení propuštěn v roce 2014. Turek stále věří, že si vraždu své ženy neobjednal.

Na svého přítele bude vzpomínat jako na gentlemana, znalce historie a filosofa. Bude na něj vzpomínat jako na legendu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…