Počet nakažených klesá, stejně jako těžkých stavů. Blatný ale krotí optimismus

03.11.2020 21:20

Česko do úterní 18. hodiny zaznamenalo 6 803 nově potvrzených případů koronaviru, tedy zhruba o dva tisíce nakažených méně než ve stejnou dobu minulé úterý, kdy byl nárůst rekordní, informuje iDNES.cz.

Počet nakažených klesá, stejně jako těžkých stavů. Blatný ale krotí optimismus
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Dosud je v České republice celkem 3 859 obětí s tímto onemocněním, z toho 107 úmrtí připadá na úterý, 178 lidí zemřelo v pondělí.

K úternímu večeru bylo v těžkém stavu 1 134 pacientů, což je také pokles. Ministr zdravotnictví Jan Blatný upozornil, že průměrný věk pacientů s koronavirem stoupl ze 65 na 70 let.

V pondělí provedly laboratoře celkem 30 900 testů, zhruba o deset tisíc více než v neděli. Podíl pozitivních klesl o dvě procenta přibližně na 30 procent.

V Česku je v nemocnicích 7 396 lidí s koronavirem. Počet hospitalizovaných se od rána snížil o 90 pacientů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…