Pochod na ČT začal. V davu uvízl novinář, je to prý zlé

17.11.2022 14:25 | Reportáž

Odstartovala další demonstrace s podtitulem Česká republika na 1. místě, které organizuje Ladislav Vrabel. Demonstranti si na pochodu k České televizi nesli transparenty jako „Všichni jsme si rovni, ale některá prasata jsou si rovnější.“ Několik protestujících se také pustilo do strkanice s redaktorem serveru Aktuálně.cz Radkem Bartoníčkem.

Pochod na ČT začal. V davu uvízl novinář, je to prý zlé
Foto: FCB
Popisek: Novinář Bartoníček mezi demonstranty

17. listopad je mimo jiné i dnem demonstrací. V den, kdy si Česko připomíná Den boje za svobodu a demokracii, se v Praze koná Pochod za demokracii a vedle toho také protivládní demonstrace před Českou televizí, kterou organizuje Ladislav Vrabel. Již poněkolikáté pod heslem Česká republika na 1. místě.

Demonstranti se sešli na Hlavním nádraží v Praze a vydali se na pochod na Kavčí hory, kam by měli podle plánu dorazit ve 3 hodiny odpoledne. Mimo jiné s požadavkem, aby jim byl umožněn živý vstup do vysílání ČT.  

Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová na tento požadavek zareagovala ještě před samotnou demonstrací na sociální síti Facebook.  

„Demonstranti mířící zítra na Kavčí hory žádají, aby ČT odvysílala desetiminutový projev jejich představitele na ČT1 a ČT24. Takto to nefunguje. Program ČT určují pravidla, kodexy, standardní postupy. Ne tlak. ČT projevy na přání vysílat nemůže. A nebude,“ napsala k požadavku Vrabelových demonstrantů ČT.

Demonstrace před ČT

Demonstrace před ČT

Demonstrace před ČT

Demonstrace před ČT

Účastníci akce se vydali na cestu s transparenty jako „ČT zabíjí všechny známé druhy žurnalistiky“ a volali přitom „Hanba vládě, hanba vládě, hanba vládě“. Nesli s sebou i transparent „Všichni jsme si rovni, jen některá prasata jsou si rovnější“.

Krátce po zahájení akce, kdy demonstranti křičeli „Už je to tady, už je to tady, už je to tady“, se část davu vrhla do strkanice s redaktorem serveru Aktuálně.cz Radkem Bartoníčkem. Ten se snažil vyhnout  konfrontaci, ale několika pošťouchnutím stejně neunikl. Policie ho poté odvedla do prostoru určeného pro novináře.

K incidentu se vyjádřil na twitteru.

„V rámci snahy zmapovat různorodé názory na současnost přináším také pohled na protivládní demonstraci, která míří k České televizi. Přinesu i nějaké názory demonstrantů, ale dnes mi přijdou někteří dost radikální a útoční, nálada je napjatá. Snad vše proběhne v klidu,“ napsal.

Ulicemi se neslo také volání „Demisi, demisi, demisi“ a „Fialovej hnus, fialovej hnus, fialovej hnus“, či „Máme toho dost, máme toho dost, máme toho dost“.

 

 

Vrábelova demonstrace

Vrábelova demonstrace

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…