Pochybný tendr na odpadkové koše vypsala Praha 6. Vyjde na 60 milionů korun

26.10.2012 20:00

Praha 6 i přes pochybnosti vypsala nadlimitní zakázku na instalaci a provoz odpadkových košů. ČTK to zjistila z věstníku veřejných zakázek. Čtyřletý tendr vyjde zhruba na 60 milionů korun. Proti se staví opozice i občanské sdružení Oživení, které se dlouhodobě zabývá případy korupce. Mluvčí radnice Adam Halmoši ale pochybení odmítl.

Pochybný tendr na odpadkové koše vypsala Praha 6. Vyjde na 60 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání schválilo odůvodnění ke dvěma nadlimitním zakázkám. Kromě tendru na odpadkové koše projednalo i připravovanou zakázku na údržbu zeleně a úklid veřejných prostor za 550 milionů korun. Ta zatím vypsána nebyla.

Nedostatečné odůvodnění podmínek soutěže

Podle nedávného vyjádření Martina Kameníka z Oživení radnice dostatečně neodůvodnila stanovené podmínky soutěže. Vystavuje se tak riziku sankcí od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Vedení městské části z toho ale obavy nemá. "Na zadávacím postupu jsme neshledali nic nezákonného," uvedl Halmoši. Dokládá to prý i právní stanovisko advokátní kanceláře.

Vítěz výběrového řízení dodá a bude se starat o 1100 odpadkových košů a 500 stojanů se sáčky na psí exkrementy. Halmoši ČTK řekl, že radnice není schopna zajistit práci vlastními silami.

Velké zakázky, třeba ty na údržbu zeleně, v Praze 6 dlouhodobě kritizuje opoziční Strana zelených. Podle nich jsou předražené.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…