Pod Mynářem se zřejmě kýve židle. Už se šeptá o jeho náhradníkovi

18.11.2013 21:54

V politických kuloárech se ozývají spekulace, že Vratislava Mynáře by na pozici hradního kancléře mohl nahradit Petr Kynštetr, současný kancléř Poslanecké sněmovny. Informaci přinesl deník Insider a server Aktuálně.cz.

Pod Mynářem se zřejmě kýve židle. Už se šeptá o jeho náhradníkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Mynář sice trvá na tom, že bude usilovat o získání bezpečnostní prověrky, kterou prezident Miloš Zeman podmínil jeho setrvání ve funkci, ale přesto se v zákulisí šeptá o jeho náhradníkovi. Uvedly to prý zdroje obeznámené s děním na Hradě.

Jeho jméno se v souvislosti s Hradem neobjevuje poprvé. Nejprve patřil mezi favority na post kancléře hned po prezidentské volbě, pak se o jeho dosazení do funkce mluvilo kvůli Mynářově kandidatuře v předčasných volbách do sněmovny.

Kynštetr prý zatím nabídku nedostal

"Tady se o té nabídce delší dobu ví, ale nevíme, jestli Kynštetr kývl," potvrdil situaci jeden ze zaměstnanců sněmovny. Připomněl také, že Zeman a sněmovní kancléř si velmi dobře rozuměli v době, kdy byl exprezident po volbách v roce 1996 v dolní parlamentní komoře předsedou. "Bylo by to pro Kynštetra asi důstojné završení kariéry," dodal nejmenovaný zaměstnanec.

Sám Kynštetr však na přímou otázku popřel obdržení jakékoliv nabídky. "Pane redaktore. Žádná taková nabídka nebyla učiněna," napsal v SMS zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…