Podlý Český rozhlas. Lžou! Legendární publicista Černý říká, co se ještě semlelo po jeho vyhazovu

26.02.2019 14:57

Hudební publicista Jiří Černý přišel ve svých třiaosmdesáti letech o místo v Českém rozhlase. Tuto situaci zažívá ve svém životě již podruhé. Poprvé byl z veřejnoprávního rozhlasu vyhnán na počátku komunistické normalizace. Rozhlas tvrdí, že k ukončení spolupráce došlo po dohodě s Černým. Publicista to však označuje za lež. Veřejnoprávní rozhlas obviňuje, že lže hned třikrát.

Podlý Český rozhlas. Lžou! Legendární publicista Černý říká, co se ještě semlelo po jeho vyhazovu
Foto: pixabay.com
Popisek: Rádio, ilustrační foto

Známý hudební publicista podruhé v životě přišel o místi v Českém rozhlase. Poprvé byl vyhozen na počátku komunistické normalizace, podruhé nyní. Na vyhazov Černého upozornila platforma Milion chvilek pro demokracii, které v této souvislosti zmínila i jméno analytika Petra Žantovského.

Anketa

Vyčítali byste svým přátelům, že podepsali petici na poctu Václavu Havlovi?

hlasovalo: 9036 lidí

„Patří se zmínit ještě tolik, že Černý byl z Rozhlasu vyhozen již podruhé (poprvé to bylo na začátku normalizace v roce 1971). A že před pár dny byl místopředsedou České tiskové kanceláře zvolen normalizační kádr Petr Žantovský. Ten samý Žantovský, který v roce 1985 nahradil Jiřího Černého v normalizovaném (kvalitní a nezávislí redaktoři museli odejít) časopise Melodie. A který uvedl na adresu vyhozených redaktorů: „Ať jste udělali v minulosti cokoliv, budoucnost se bez vás klidně obejde. Vždycky se totiž najde tucet jiných,“ lze se dočíst na sociální síti Facebook.

Na podporu Jiřího Černého se zrodila petice, která požaduje jeho návrat do veřejnoprávního rozhlasu.

Český rozhlas ústy ředitele komunikace Jiřího Hošny prohlásil, že k ukončení spolupráce s Černým došlo po vzájemné dohodě.

„Nutno podotknout, že o ukončení pořadu informovala pana Černého vedoucí programu ČRo Dvojka Kateřina Dvořáková společně s dramaturgyní pořadu a vše proběhlo v přátelské atmosféře a s oboustranným pochopením. Pan Černý deklaroval, že sám již uvažoval o ukončení pořadu a nemá s tím tedy problém,“ sdělil mluvčí rozhlasu Jiří Hošna serveru Echo24.cz. „Pan Černý bude mít nadále prostor ve vysílání Českého rozhlasu jako host hudebních i slovesných pořadů,“ dodal.

Černý však na svém webu napsal, že Český rozhlas neříká pravdu. Rozhodně prý není pravda, že by se Černý s rozhlasáky rozešel po vzájemné dohodě. Stejně tak není pravda, že o odchodu sám uvažoval. A nakonec podle Černého už vůbec není pravda, že bude ve veřejnoprávním rozhlase pokračovat v jiných pořadech.

„Nic z toho není pravda. Nikdo se o ničem se mnou nedohadoval, vedení Dvojky mi prostě oznámilo, kdy končím. Nikomu jsem předtím neříkal, že sám uvažuju o skončení spolupráce. Doteď mi taky nikdo neřekl, že budu v rozhlase dál hostovat v nějakých pořadech,“ uvedl Černý.

„Český rozhlas je zajisté oprávněný se mnou neprodlužovat externí smlouvu a nic mi nezdůvodňovat. Že mi přitom vkládá do úst, co jsem neřekl, považuju ovšem za podlost, matení veřejnosti a zbavování se odpovědnosti,“ pokračoval rezolutně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…