Podvraťácký ratlík Vystrčil, odvázal se Vyskočil. On svede na Babiše i to, že neumí anglicky. Štangle paní Němcové a mávání z americké řiti

09.10.2022 5:20 | Komentář

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Naše suverenita a ‚vedení‘ EU a psaní jejích dějin? Jako na nitkách poskakuje naše loutková vláda podle vedení loutkářů z USA, GB a Bruselu,“ říká herec Ivan Vyskočil. „Kam až jsme se proklestili do americké řiti?“ reaguje pak na sochu Putina na záchodě, kterou vítali aktivisté politiky, přijíždějící na summit EU. Za „štangli salámu“ to slízla senátorka Němcová, padla slova „okoralá veka“. Došlo i na Vyskočilovy kolegy z umělecké branže. „Stále jste ještě nadšeni a plni podpory pro pětikoaliční slepenec?“ ptá se. A varuje: „Lidé nebudou mít peníze a první co škrtnou z výdajů, bude samozřejmě kultura.“

Podvraťácký ratlík Vystrčil, odvázal se Vyskočil. On svede na Babiše i to, že neumí anglicky. Štangle paní Němcové a mávání z americké řiti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„V televizi stále běží reklama ‚Píšeme dějiny Evropské unie‘. Tak vám nevím, jestli to není zase jedna z dalších klamavých reklam. Možná, že si doma Péťa něco píše za domácí úkol, ale potom přijdou velký kluci Frantík Žabožrout a Němčour (nazval jsem je tak, jen abych byl adekvátní s výrazy paní senátorky Němcové, která zásadně používá pro občany RF výraz ‚Rusáci‘). Ti dva to Péťovi celé rozkopou a dají mu z psaní dějin EU za pět. Co si myslíš, ty jeden Péťo, že když je to tady u tebe doma, že si na náš společný summit můžeš pozvat nějakého kluka z Kataru? Kdo ti to dovolil? My s ním nemluvíme a nehrajeme si s ním! Tak si, ty jeden Péťo, nevyskakuj, nebo ti vezmeme hračky a ještě ti dáme na budku! A ten kluk Lipavskejch, ať do toho taky nekecá, nebo dostane taky! Stejně ho nikdo neposlouchá,“ reaguje hned na začátku dnešního Nedělního rána Ivan Vyskočil na to, že katarský emír Tamim bin Hamad Sání, který byl na návštěvě v Praze, kde jednal například s prezidentem Zemanem, odletěl nečekaně ve středu z České republiky. Brusel totiž neodsouhlasil, aby se emír zúčastnil čtvrtečního neformálního summitu evropských zemí.

„Tak takto vypadá naše suverenita a ‚vedení‘ EU a psaní jejích dějin. Jako na nitkách poskakuje naše loutková vláda podle vedení loutkářů z USA, GB a Bruselu. Ačkoliv tolik vyčítala Babišově vládě zadlužování, náhle si ochotně půjčuje další horentní sumy, jen aby mohla půjčit Ukrajině. Já osobně myslím, že ke všem darům zbraní i ty peníze budou takzvaně na věčnou oplátku. Bohužel ten průser, který se s takovým hospodařením na nás řítí, odskáčeme my všichni, a ti nejchudší nejvíc. Ale to je fuk, hlavně že Péťa je vzornej!“ pokyvuje roztrpčeně herec.

Kam jsme se až proklestili do americké řiti...

V Nedělním ránu komentuje i neobvyklé „přivítání“, které čekalo na politiky přijíždějící na summit EU. „Účastníky summitu na Hradčanském náměstí vítali aktivisté s potupnou sochou ruského prezidenta sedícího na zlatém záchodě. Do toho výkřiky nadšení a vděku – patrně za všezničující Green Deal. K tomu ještě ukrajinské vlajky. Proboha, jak hluboko jsme klesli a kam až jsme se proklestili do americké řiti. Co si ti někteří státníci musí myslet o českém národě?“ chytá se za hlavu Ivan Vyskočil. „To muselo urážet každého normálně myslícího člověka. Chtěl bych vidět ty hrdiny, co s takovou sochou jdou po Rudém náměstí. Pak by to možná byl sice nevkusný, ale aspoň odvážný výraz odporu. Ale tady, v bezpečí a v patolízalské podpoře státní rusofobie, je to jen ubohé a blbé!“ podotýká Ivan Vyskočil.

„Štangle salámu“ a „okoralá veka“? A žumpa, která se vyvalila…

Následně se dostává i k tomu, co se dělo kolem voleb. Tedy především kolem druhého kola senátních voleb. „Po volbách jsem se dozvěděl, že prý jsme zvolili SLUŠNOST,“ říká herec a zamýšlí se. „Ale nějak ty ‚slušné‘ vyvedlo z míry zvolení paní Zwyrtek Hamplové a paní Kovářové do senátních lavic. V tu chvíli vzala slušnost za své a já jsem dlouho neslyšel a nečetl takovou žumpu, která se vyvalila z různých politiků a jejich nohsledů. Myslím, že i uhlíři ze IV. cenové skupiny by se rozpakovali použít takové výrazy, a ještě vůči dámám,“ žasne herec.

A upozorňuje. „Ale příklady táhnou! A když naše noblesní a slušná paní senátorka Němcová nazývá uchazečku o senátorské křeslo „štanglí salámu“, nemůžeme se divit příznivcům pětikolky, že se taky odvážou. A tato paní by ráda získala post nejvyšší. Pak by se ovšem v jejím duchu mohl napsat vzkaz voličům: ‚Snad byste nechtěli vidět na Hradě tuhle – vyschlou, okoralou veku?‘ To by se vám asi nelíbilo, paní senátorko, že? To by náhle bylo řevu z tábora pětikolky. Inu ale, jak se do lesa volá...?“ usmívá se trochu škodolibě Ivan Vyskočil.

Babiš může i za to, že Vystrčil neumí anglicky?

„Nedávno jsem psal, jakým požehnáním jsou pro naši vládu Babiš a Putin. Jsou to nekonečné hromosvody, na které je možno všechno, všecičko svést. Ale že pan Babiš může i za to, že Vystrčil neumí anglicky? Tak to by mne nenapadlo ani ve snu. A přece. Na dotaz novináře, jak to má pan Vystrčil s angličtinou, se neváhal okamžitě opřít do pana Babiše. On prý nebyl člen StB a tak nemohl studovat venku a pobývat s rodiči v cizích zemích jako pan Babiš. Na závěr pak žertovně dodal, že ale umí anglicky lépe než Babiš česky. K popukání, že?“ obrací oči v sloup Ivan Vyskočil.

„Kdyby jako normální chlap řekl třeba, že nemá hlavu na jazyky nebo něco podobného, dalo by se to vzít. Ale z toho je vidět, že pan Vystrčil není chlap, a už vůbec ne normální! Je to jen ubohý podvraťácký ratlík, který svádí svoji neschopnost na cizí hlavu. A Babišova hlava se zřejmě hodí ke všemu,“ krčí rameny herec. „Jen škoda, že se redaktor nezeptal, co tedy dělal pan Vystrčil těch dvaatřicet let a nejméně pětadvacet let v politice, kdy se mohl tu angličtinu krásně naučit. Ale je to jinak taky hrdina, co nehledí na grošíky. Jsem zvědav, kam bude posílat ty kupy grošíků ze svého senátorského platu,“ přemítá.

Tak co, kolegáčkové? Stále jste ještě plni podpory pro pětikoaliční slepenec?

„A teď něco pro kolegy, hlavně pro ty, co jsou ještě stále nadšeni ze slepence pěttikolky. Zkrátka pro tu pražskou kavárnu,“ pokračuje dál herec.

„ČT pláče, že jí nestačí koncesionářské poplatky a že bude muset omezit uměleckou tvorbu. Rozhlas to samé, a podpora filmu taky skomírá na úbytě. Nehledě na to, že se v těchto médiích živila jen velmi minimální část výkonných umělců, tak ani s divadly a s jejich zaměstnanci, tedy i s herci, to nevypadá růžově. Lidé nebudou mít peníze a první co škrtnou z výdajů, bude samozřejmě kultura. Vím to ze zkušenosti vlastní i kolegů,“ říká s tím, že už teď se ruší představení z důvodů malé návštěvnosti. A ptá se: „Tak co, kolegáčkové? Stále jste ještě nadšeni a plni podpory pro pětikoaliční slepenec? Stále budete přehlížet činnost téhle destrukční vlády, která systematicky a zcela jistě na cizí pokyny ničí hospodářství naši země? Myslím, že je na čase, abyste nyní pro změnu vy, poslali panu Fialovi ‚signál‘!“ vzkazuje.

„Je mi tolik, kolik mi je. Přiznávám si bez obav a bez lítosti, že pomalu zatahuju. Díky za hezký život a za poznání těch lepších časů a hezkého dětství. Ten pohled do budoucnosti mě ale nenaplňuje přílišným optimismem. A bude-li to tak, jak se mi to rýsuje, tak budu raději, když už se na to nebudu muset dívat!“ říká trochu posmutněle.

Nord Stream a James Bondové

Na závěr pak nechybí ani tradiční P.S.

„Tak nám vybuchl plynovod Nordstream 2 i 1. Teď jen čekám, a jsem si téměř jistý, že se zase dozvíme, jak se tam v gumovém člunu a se šnorchlem poflakovali ti dva nezlomní a nenahraditelní špioni Čepiga a ten druhý, jehož jméno jsem zapomněl. Tito James Bondové ruské tajné služby zase určitě zasahovali i zde! Ano, jako v případě Vrbětic a chudáka Skripala. Zase ti dva. A co nadělají škody. Ty si musí ruská tajná služba sakra hýčkat! Ale zůstaňte v klidu. Česká BIS je pečlivě monitoruje a nenechá nás na pochybách. Určitě je co nejdříve odhalí,“ zakončuje s pořádnou dávkou sarkasmu.

„Zdravím čtenáře Parlamentních listů,“ vzkazuje na úplný závěr, už zase s úsměvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…