Pohrdáte lidmi! Zrušené lokálky se hejtmance Peckové nepěkně vrátily

06.10.2021 15:27

Ministr dopravy Karel Havlíček z hnutí ANO je rozčarován z toho, co se děje ve Středočeském kraji pod vládou hnutí STAN. Hejtmance Peckové musel poslat dokonce otevřený dopis. Vedení územního celku se totiž rozhodlo významně rušit železniční dopravu na lokálních tratích. Podle ministra se jedná o nekompetentnost a pohrdání lidmi. Vyzval také k racionálnímu vyjednávání.

Pohrdáte lidmi! Zrušené lokálky se hejtmance Peckové nepěkně vrátily
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí
„S velkým rozčarováním jsem od Správy železnic přijal zprávu, že se Středočeský kraj rozhodl výrazně redukovat veřejnou železniční dopravu na lokálních tratích. Přístup kraje nese všechny znaky arogance moci, které současné vedení Středočeského kraje rádo a často vytýká svým předchůdcům,“ píše Havlíček v úvodu svého dopisu.

Středočeský kraj se podle ministra zaštiťuje tím, že je třeba šetřit prostředky daňových poplatníků. Představitelé kraje včetně Peckové ve svých vyjádřeních o vlakové dopravě jako technickém skanzenu 19. století dávají podle Havlíčka najevo nekompetentnost a pohrdání lidmi, kteří tento dopravní prostředek používají.

„Evidentně přitom nejde jen o desítku tratí, kde chcete aktuálně rušit nebo omezovat provoz. Z vyjádření Vašich i Vašich kolegů je zřejmé, že je to jen první krok k likvidaci lokálek ve středních Čechách. Takový postup Středočeského kraje považuji za zcela chybný a z hlediska dopravní politiky státu za škodlivý.“ Domnívá se Havlíček.

„Železniční síť v posledních letech modernizujeme po všech stránkách. Do budoucna připravujeme rozsáhlé investice do bezpečnosti železničního provozu. Rušení vlakových spojení viděné krátkodobou optikou výpadku příjmů v důsledku COVIDu jde zcela proti současným trendům k udržitelné a ekologické dopravě,“ domnívá se dále politik.

Havlíček dle svých slov se také snažil iniciovat jednání mezi státem a krajem, která ale byla sabotována právě vedením Středočeského kraje. „Postupujete bez standardního projednání s Ministerstvem dopravy a se sousedními kraji, ignorujete petici více než 6,5 tisíce občanů proti rušení vlaků ve Středočeském kraji,“ a dodal: „Vážená paní hejtmanko, vyzývám Vás a Váš tým, abyste začali řídit veřejnou dopravu jako službu obyvatelům a ne jako banku. Pojďme si po volbách najít čas a začít konečně racionálně jednat.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…