Pojďte s námi, vyzývá think-tank Evropské hodnoty českou společnost

31.01.2018 15:18

Think-tank Evropské hodnoty burcuje českou společnost. Prezidentské volby skončily. Ředitel think-tanku Evropské hodnoty Radko Hokovský, analytik Jakub Janda a další plně respektují výsledek prezidentských voleb, ale nehodlají se prý smířit s tím, že dezinformace dál ovlivňují českou společnost. Žádají proto své spoluobčany, aby pomáhali při jejich rozkrývání.

Pojďte s námi, vyzývá think-tank Evropské hodnoty českou společnost
Foto: Iniciativa pro evropské hodnoty
Popisek: Iniciativa pro evropské hodnoty, logo.

Ačkoli pracovníci think-tanku Evropské hodnoty plně respektují výsledek prezidentských voleb, nechtějí nechávat prostor dezinformátorům.

„Nechceme zpátky na Východ. Nechceme, aby nás Miloš Zeman a jeho poradci vyvedli z aliance západních demokracií do područí putinovského Ruska či jiných mafiánských režimů. Nechceme, aby v českém veřejném prostoru vítězili dezinformátoři a extremisté,“ stojí ve výzvě, kterou dámy a pánové z Evropských hodnot sepsali.

Celou výzvu naleznete zde.

Chtějí prý sebevědomé, svobodné a bezpečné Česko. Sté výročí existence tohoto státu by si prý měla připomínat především sebevědomá a silná občanská společnost, která si bude chránit liberální demokracii. Evropské hodnoty k tomu chtějí přispět svým dílem a chtějí rozkrývat sítě ruského vlivu a toku údajných dezinformací.

Pracovníci Evropských hodnot prý v žádném případě nezakládají politickou stranu, ale chtějí dát najevo, že jim není lhostejný osud české demokracie.

„Nezakládáme žádné politické hnutí nebo stranu. Chceme začít dávat dohromady lidi, kterým není lhostejná česká demokracie, a chtějí ji tak bránit proti kolaborantům, dezinformátorům a extremistům. Pokud byste se chtěli zapojit do diskuzí ve Vaší obci nebo se připojit k rozkrývání sítě českých dezinformátorů a extremistů online, nechte nám na sebe prosím kontakt. Děkujeme,“ uzavřeli svou výzvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…