Polák Kaczynski se obul do Merkelové. Kvůli uprchlíkům

21.05.2017 7:54

Faktický lídr polské vládní strany Právo a spravedlnost Jaroslaw Kaczynski se podle informací agentury Reuters pořádně obul do německé kancléřky Angely Merkelové. To ona prý otevřela brány migrantům, tak by se teď taky měla starat o problémy, které jsou s migranty spojené a nenutit k tomu Polsko.

Polák Kaczynski se obul do Merkelové. Kvůli uprchlíkům
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Jaroslaw Kaczynski v podstatě vede vládní stranu Právo a spravedlnost, byť se premiérkou Polska stala Beáta Szydlová. Oba zmínění politici se shodují v jedné věci. Polsko se podle nich nepodvolí a nebude přijímat migranty z Itálie či Řecka, jak to požaduje EU. Kaczynski má za to, že migrační vlnu odstartovala německá kancléřka Angela Merkelová tím, že otevřela brány Syřanům. Kvůli tomu se za Syřany začali vydávat i uprchlíci, kteří někdy ani netuší, kde Sýrie leží.

„Evropu jsme uprchlíkům neotevřeli my, ale paní Merkelová a je to tedy paní Merkelová a Německo, kdo musí nést odpovědnost za uprchlíky a ne Polsko,“ uvedl Kaczynski v rozhovoru pro veřejnoprávní TVP Info.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Agentura také připomíná, že si EU většinovým hlasováním uložila přerozdělit na 160 tisíc uprchlíků. Toto přerozdělování se však nedaří. Mimo jiné i proto, že Polsko odmítá uprchlíky přijmout. Roli hraje jistě i to, že běženci z Blízkého východu a z Afriky chtějí často zamířit jen a pouze do Německa, které vnímají jako zemi zaslíbenou.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…