Policejní prezident Tuhý končí ve funkci, bude velvyslancem

29.10.2018 13:14

Policejní prezident Tomáš Tuhý končí ve funkci, stane se velvyslancem na Slovensku. Vyplývá to z dnešního vyjádření ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Podle deníku Právo, který informaci přinesl, skončí Tuhý ve funkci ve středu 31. října. Zprávu převzala ČTK.

Policejní prezident Tuhý končí ve funkci, bude velvyslancem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Česká vláda schválila přesun Tuhého na post velvyslance na Slovensku letos v červnu.

Na dotaz novinářů, zda již rezignaci policejního prezidenta obdržel, Hamáček odpověděl, že zatím ne. „Není nic tajného, že pan policejní prezident nastoupí na funkci velvyslance v Bratislavě, nicméně musíme zprocesovat všechny náležitosti, takže zítra (v úterý) bude tisková konference, kde se k tomu vyjádříme v detailu,“ řekl dnes ministr.

Podle Hamáčka bude po odchodu Tuhého pověřen řízením policie jeho nynější první náměstek Martin Vondrášek, a poté se uskuteční standardní výběrové řízení.

Hamáček připomněl, že vláda Tuhého navrhla do hodnosti generálporučíka. „I jako poděkování za to, jakou službu odvedl této zemi. To, že jsme šestá nebo sedmá nejbezpečnější země na světě, tak to je i odraz práce policie a jejího prezidenta,“ řekl. Prezident Miloš Zeman Tuhého povýšil v neděli.

Tuhý dříve v médiích uvedl, že neplánuje odejít z místa policejního prezidenta předčasně. Mandát mu měl vypršet v dubnu příštího roku. Z postu české velvyslankyně na Slovensku odešla letos koncem dubna Livia Klausová, manželka bývalého prezidenta Václava Klause. Ambasádu dočasně vede jako chargé d'affaires Pavel Sladký, vedoucí politického a obchodně-ekonomického oddělení velvyslanectví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…