Policie našla v muničním skladu ve Slatině nelegální výbušniny

13.02.2015 15:30

Policie našla ve skladu munice firmy Multiagro ve Slatině u Vysokého Mýta nelegálně uloženou výbušninu. Podle nepotvrzených zpráv by se mnohlo jednat o semtex. Kontrola skladu začala dnes v raních hodinách na základě upozornění, že jsou zde výbušniny nesprávně skladovány. Informovala tom ČT24.

Policie našla v muničním skladu ve Slatině nelegální výbušniny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Muniční sklad

"Vím, že policejní prezidium kontroluje sklad, ale ne kvůli nesprávně uloženému materiálu. Jde o běžnou kontrolu," řekl  jednatel Multiagra.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) televizi řekl, že je situace pod kontrolou a bezpečnostní radu zatím svolávat nebude. Od pondělí ale bude v areálu firmy rozsáhlá kontrola České inspekce životního prostředí, kraje a Českého báňského úřadu. Pokud by byla munice ve Slatině nesprávně uložená, bude hejtman požadovat její převoz do jiného skladu, uvedla ČT.

Firma Multiagro se zabývá výrobou civilního střeliva a obchodem se zbraněmi a střelivem. V roce 2006 figurovala v případu údajného uvedení nedovoleného střeliva na trh. Šlo o střely s ocelovým jádrem, které dokážou prorazit například i neprůstřelné vesty. Firma ale tvrdila, že střelivo řádně prošlo státní zkušebnou a smí být distribuováno na civilní trh. Proto také podala trestní oznámení pro podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Obviněn byl bývalý ředitel policejního útvaru pro dohled a dozor nad problematikou zbraní Antonín Kreml, žalobce však jeho trestní stíhání zastavil s tím, že o policejním důstojníkovi bylo už rozhodnuto v kázeňském řízení. Policejní prezidium rozhodlo, že žádný přestupek nespáchal. Policista, který údajně způsobil milionovou škodu firmám, kterým bránil uvést na trh vyzkoušené náboje, tak zůstal nepotrestán.

 

reklama

autor: bra, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…