Policie stále pátrá po řidiči, který s Janouškem v autě nezastavil na stopce

30.03.2012 13:45

Řidič, který vezl lobbistu Romana Janouška po jeho nehodě z budovy ředitelství pražské policie, projel stopku a jen těsně se vyhnul autu na hlavní silnici. Policie jméno řidiče zatím nezná.

Policie stále pátrá po řidiči, který s Janouškem v autě nezastavil na stopce
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

"V současné době zajišťujeme potřebné důkazy. Musíme hlavně zjistit, kdo řídil předmětné vozidlo. Z nahrávek to není zřejmé, budou ale ještě vyslechnuti svědci," řekla serveru iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Registrační značku policie zná

Na záznamu, který iDNES.cz policii poskytl, skutečně přes tmavá skla audi není poznat, kdo řídí. Dobře čitelná je ale registrační značka vozu. Na záběrech televize Prima je jen krátce vidět profil řidiče v tmavých brýlích v okamžiku, kdy Roman Janoušek nasedá do auta.

"Samozřejmě jsme prověřili registrační značku," uvedla mluvčí policie. Odmítla ale jakkoli komentovat, co policisté zjistili. Případ policie prošetřuje pro podezření z přestupku. "Po vyšetření bychom to s největší pravděpodobností posílali na pražský magistrát. Zatím jsme ale nikam nic neposílali," řekla mluvčí Kropáčová

Řidiči by v takovém případě hrozila pokuta maximálně pěti tisíc korun za "nedání přednosti v jízdě v případech, ve kterých je řidič povinen dát přednost v jízdě" a zároveň by dostal čtyři trestné body. Přístup policistů k Janouškovi po nehodě byl podivný. Lobbistu nezadrželi, mohl telefonovat.

Dopravní policie se na to podívá

Policejní prezident Petr Lessy nenašel v pořadu Události, komentáře vysvětlení pro počínání zasahujících policistů a odmítl spekulovat o tom, zda za jejich nadstandardním chováním vůči zadrženému mohla být jejich povědomost o Janouškově vlivu a kontaktech. „V první fázi bych ovlivnění vyloučil. To další nechám prověřit generální inspekcí bezpečnostních sborů, protože já opravdu nemohu dát ruku do ohně, kam pan Janoušek všude volal,“ řekl Lessy.

K inkriminovanému záběru, kdy řidič ignoroval značku, se Lessy také vyjádřil. Pro Jana Železného však vysvětlení neměl.  „Pro mě je tento záběr nový, dosud jsem ho neviděl,“ dušoval se policejní prezident, ačkoli moderátor namítal, že tento šot běhá v posledních dnech po všech televizních stanicích. „Určitě se na to dopravní policie podívá a případně podá podnět správnímu orgánu,“ dodal jen Lessy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…