Policie v Brně řešila v souvislosti s Velkou cenou 250 přestupků

26.08.2012 14:53

Brněnští policisté v souvislosti s víkendovou Velkou cenou ČR silničních motocyklů zatím řešili téměř 250 přestupků, z nichž většina končila pokutou. V Brně a okolí zastavili 16 podnapilých řidičů a dva řidiče pod vlivem drog. ČTK to dnes řekl mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Policie v Brně řešila v souvislosti s Velkou cenou 250 přestupků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista - ilustrační foto

Policie řešila například výstřelky pětatřicetiletého německého fanouška, který se před jedním ze stánků s občerstvením obnažoval a vykonával potřebu. Jedna z motorkářských fanynek přivolala hlídku, která měla se silně opilým mužem hodně práce. Muž, který nadýchal přes dvě promile, nakonec skončil v poutech. "Bude svých výstřelků asi litovat. Narazili jsme na v Německu hledaného muže, který měl nastoupit výkon byť několikadenního trestu odnětí svobody," uvedl Šváb.

Policie řešila i několik krádeží. Chytila jedenačtyřicetiletého muže, který vnikl do tří stanů. V nich se mu podařilo okrást spící fanoušky. Neváhal ani rozřezat kapsy jejich kalhot, aby z nich odcizil mobilní telefon či peněženku s doklady.

"Pak si troufl i na zaparkovaný osobní automobil Audi německého příznivce rychlých kol. Ve vozidle získal slušný lup. Vedle hotovosti v českých korunách i nejméně tisíc euro," uvedl Šváb. Muž pak popíjel alkohol a na jedné z laviček usnul. "Tím spanilá jízda zloděje, který způsobil okradeným škodu za dvaasedmdesát tisíc korun, skončila," uvedl Šváb. Muž se podle něj ke krádežím přiznal.

Brněnský závod mistrovství světa motorek dnes vrcholí. Kvůli dešťům parkují fanoušci i na Staré dálnici. Autobusy odtud sváží návštěvníky na Masarykův okruh.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…