Policie začala vyšetřovat kauzu Veolia

01.12.2012 13:19

Policie se začala zabývat škodou, která Praze vznikla údajně podvodnou privatizací pražské vodovodní infrastruktury. Podle serveru Prvnízprávy.cz se tak stalo díky pražskému politickému aktivistovi a předsedovi politického hnutí Pražané za svá práva Karlu Berkovi.

Policie začala vyšetřovat kauzu Veolia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spotřeba vody - ilustrační foto

Berka podal třetí trestní oznámení letos v říjnu, před krajskými a senátním volbami. Redakce serveru Prvnízprávy.cz má k dispozici dopis od policie, ze kterého vyplývá, že se Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality případem tentokrát začal zabývat. A aby se vše nemohlo tak jednoduše zamést pod koberec, případ dostala na starosti expozitura v Ústí nad Labem.

Škoda 8 miliard

"Sděluji vám, že ve věci vašeho podnětu (...) pro podezření ze spáchání trestného činu (...) v souvislosti s prodejem akcií Pražských vodovodů a kanalizací a.s. (...) byla shledána věcná příslušnost Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování a šetření ve věci je vedeno (...) na expozituře útvaru v Ústí nad Labem," stojí v dopise z 8. listopadu.

Berka také řekl, že byl policistou, který na jeho podnět odpovídal, už také kontaktován a již se s ním i osobně sešel. Trestní oznámení v souvislosti s privatizaci pražské vodovodní infrastruktury podával Berka proto, že podle něj prokazatelně došlo ke škodě, kterou je možné vyčíslit osmi miliardami korun.

Uvedená škoda podle Berky vznikla tím, že v rozporu s privatizačním projektem, který byl vládou schválen na období let 1998 – 2013, podepsalo hl.m. Praha se zahraničním partnerem i další smlouvu a to na období 2013 – 2028. Prý zadarmo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …