Policie zatkla Kotrouše až na druhý pokus a po penězích stále pátrá

07.01.2012 20:23

Policie zatkla šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše při přebírání úplatků až na podruhé. První pokus se z neznámých důvodů nepodařil a otazník visí i nad 200 tisíci korunami, které Kotrouš při první schůzce převzal a policie je stále marně hledá.

Policie zatkla Kotrouše až na druhý pokus a po penězích stále pátrá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatknul Kotrouše přímo při přebírání úplatku od majitele autoservisu Josefa Jíši loni 25. listopadu. První neúspěšný pokus se však konal o dva dny dříve při schůzce v restauraci v pražské Libni.

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták se odmítl k nezdařenému zatčení vyjádřit. „Co jsme mohli, to jsme zveřejnili, jakékoliv jiné komentáře k tomu nebudou,“ řekl České televizi. Podrobnosti nechtěla uvést ani mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Kam se podělo 200 tisíc?

Policie také pátrá po označených 200 tisících, které Kotrouš dostal na první schůzce. Nenašly se při domovní prohlídce a nejsou ani v jeho kanceláři. Policie chtěla peníze získat zablokováním Kotroušovy výplaty, ale proti tomu se postavila Kotoroušova advokátka.

“Stížnost byla přidělena státnímu zástupci, který bude postupovat naprosto standardním způsobem. Určitě nehrozí prodlení,” uvedla pro ČT mluvčí Vrchního státního zastupitelství Iva Vojtková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…