Policisté z ÚOOZ zasáhli u vymahače výpalného v Litvínově

09.11.2011 21:30

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zasahoval v Litvínově. Konkrétně šlo o podnikatele Martina Macháčka, který má údajně v pronájmu restauraci Svět. Už déle ho ale média spojují s organizovaným zločinem.

Policisté z ÚOOZ zasáhli u vymahače výpalného v Litvínově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie zatýká

„Realizaci potvrdit mohu, další podrobnosti budou k dispozici pravděpodobně až příští týden," uvedl k akci serveru Novinky.cz Pavel Hanták, mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

O počtu zasahujících a dalších podrobnostech ale nechtěl Hanták mluvit. Martin Macháček je už dlouho spojován s mafií. Podle obsluhy restaurace Svět, kterou má Macháček pronajatou, stála před ní ještě večer tři policejní auta. To by mělo hovořit o vážnosti případu.

Související: Válka policajtů? Anonym útočí na blízké okolí šéfa ÚOOZ

Macháček je spojován především s vymáháním výpalného v Litvínově a celkově na Mostecku. Jeho jméno se objevuje ve spojitosti s násilím na diskotékách. Nutí prý majitele platit za „ochranu". Když tak nechtějí učinit, násilně je potrestá. Naposledy ale napadl policistu, což už bylo příliš. Od soudu kvůli tomu odešel s podmíněným trestem.

V jiném případu byl zase Macháček obviněn z výtržnictví a ublížení na zdraví. Podle obžaloby surově zbil u klubu Pijonýr v Litvínově jednoho návštěvníka. Jako svědek vypovídal i zpěvák Martin Maxa, kterému klub patřil. Stejně tak potvrdil, že stojí za organizovaným zločinem na severu Čech.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…