Politické školení pro hokejové „gumy“. Kalousek vysvětluje, jak máme vnímat zápas s „Rusákama“

13.05.2019 16:49

Zatímco premiér Andrej Babiš hovořil na tiskové konferenci po jednání vlády, Miroslav Kalousek usedl k hokejovému utkání. Sledovat utkání s „Rusákama“ je prý pro něj již padesát let speciálním zážitkem.

Politické školení pro hokejové „gumy“. Kalousek vysvětluje, jak máme vnímat zápas s „Rusákama“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o novele zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi vrácené Senátem. Senát byl přehlasován, církevní náhrady budou tedy zdaněny

Kalousek má na ruské sportovce spadeno dlouhodobě. Vloni na mistrovství světa ve fotbale při vzájemném zápase přes sociální síť povzbuzoval Chorvatsko výzvou „Nasekejte Rusy do jitrnic“.

Již předtím zase všechny „civilizované země“ vyzýval, aby mistrovství konané v zemi Vladimira Putina bojkotovaly. Měly by tím prý napravit svou chybu, když účastí na olympijských hrách v Berlíně před osmdesáti dvěma lety podpořily Hitlera.

Hokejový zápas Česko – Rusko pak byl pro předsedu poslaneckého klubu TOP 09 další příležitostí k prezentaci. A pokud by jej někdo chtěl napomínat, ať netahá politiku do sportu, má pro něj jednoduchou odpověď:

„Pro moji generaci je ale hokejové utkání s Rusákama mnohem víc než jenom sport. Už padesát let, od MS 1969. Češi, do toho!!!!!“

Téma hokeje a  politiky je pro Miroslava Kalouska v poslední době oblíbené. V rádiu se nedávno vyjádřil o politickém rozhledu slavného hokejisty Jaromíra Jágra v souvislosti s jeho účastí na státní návštěvě Číny ostrými slovy: „Co se týče znalosti politické scény u nás, předpokládám, že je docela normální guma.“ Připustil ale, že i taková „guma“ může být geniálním hokejistou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…