Politikům chybí pokora, míní krajský radní

05.07.2012 13:04

Řada dnešních politiků vstoupila do veřejného života bez většího množství životních zkušeností a odborných znalostí. To je možná největší problém dnešní politické scény. Myslí si to radní Královéhradeckého kraje Josef Ješina (ČSSD), který svůj názor vyjádřil v odpověďi jednomu z čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Politikům chybí pokora, míní krajský radní
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz Vladislav Mrákota chtěl od radního Královéhradeckého kraje Josefa Ješiny (ČSSD) slyšet, jak vzhledem ke svému zralému věku hodnotí současné politické kauzy. Ješinovi je 67 let, takže se na politické dění může dívat s řadou zkušeností. Přinášíme Ješinovu odpověď.

Nemohli by řídit ani trafiku

„Já si myslím, že politikům chybí pokora. Pokora nejen vůči svým voličům, ale i pokora ke společnosti, která mě na místo dosadila. Politik by si měl uvědomit, že na svém místě nesedí kvůli tomu, že má „jen politickou odpovědnost“. Lidé kolem nás očekávají určitou výši odbornosti k činnosti, kterou vykonáváme,“ napsal radní.

Obratem k tonu dodává, že klasický příklad toho, jak to nemá vypadat, najdeme v současném ministrovi obrany. Podle Ješiny je nepřijatelné, když se ministr obrany chlubí tím, že má modrou knížku, takže nemá ani elementární znalosti z oboru. Zřejmě v narážce na letouny CASA k tomu Ješina dodává, že zřejmě nestačí, když ministr pozná letadlo podle toho, že má vrtuli. Smutné je, že jedinou kvalifikací řady dnešních politiků je vysokoškolský diplom. Když se tito lidé dostanou do ministerského postu, mají pocit neomylnosti.

„Bývalý premiér Miloš Zeman o těchto lidech a jim podobným řekl, že by nemohli řídit ani trafiku. Měl pravdu,“ uzavřel Ješina.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…