Poprask v Brně. Sesazené šéfce turismu prý o jejím odvolání nikdo oficiálně neřekl

26.12.2014 8:22

Šéfka brněnského Turistického informačního centra Petra Kačírková končí ve funkci. Městští radní ji odvolali na posledním zasedání. Oficiálně jí to ale nikdo z nich nesdělil. Ona sama na situaci reagovala a ohrazuje se zejména proti tvrzení, které se objevilo v médiích, o celkové nespokojenosti s její prací. To je prý irelevantní. Ona sama údajně nikdy nedostala žádnou výtku.

Poprask v Brně. Sesazené šéfce turismu prý o jejím odvolání nikdo oficiálně neřekl
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Kačírková v prohlášení upozorňuje na to, že v programu rady, která jednala 16. prosince, bod o odvolání ředitelky nebyl, a tudíž podle ní nebyl ani projednán. „O svém údajném odvolání Radou města Brna se tak dozvídám až z vyjádření náměstka Bc. Matěje Hollana pro regionální přílohu celoplošného deníku MF Dnes. Budu tedy po panu náměstkovi požadovat vysvětlení v této věci,“ uvádí Kačírková.

Radní prý bod zařadili až v průběhu jednání. „Rada se usnesla, že Petra Kačírková má být odvolaná. S její prací jsme nebyli dlouhodobě spokojení. Nikdo proti tomuto návrhu nebyl," citoval 18. prosince brnenskydenik.cz náměstka primátora pro kulturu Matěje Hollana z hnutí Žít Brno.

Nikdy jsem nebyla kritizovaná za špatnou práci...

„Stejně tak doufám, že publikovaný údajný výrok o `celkové nespokojenosti s prací úřednice, která měla na starost turistickou propagaci města` je pouhou novinářskou zkratkou,“ napsala odvolaná ředitelka a vyjádřila nespokojenost s tím, že se o ní v médiích píše jako o úřednici. „Chci podotknout, že ředitelka příspěvkové organizace města není úřednicí, ale ředitelkou samostatného právního subjektu,“ uvádí.

  • Celé vyjádření Petry Kačírkové ZDE.

„Pokud jde o výrok `celková nespokojenost s prací`, chci upozornit, že do současného okamžiku jsem neměla možnost v nějakém širším kontextu hovořit s novým vedením města Brna o koncepci chodu Turistického informačního centra, případně o jeho dílčích aktivitách. Na druhou stranu jsem nezaznamenala v relevantní formě – tedy písemně – že by jakékoliv vedení města Brna bylo s mojí prací a činností TICmB nespokojené. Naopak,“ tvrdí a odvolává se mimo jiné na kladné hodnocení turisticko-informačního portálu www.gotobrno.cz, který v rámci celorepublikového srovnání získal druhé místo. 

„Očekávala bych, že zástupce hnutí, které často deklamuje na téma transparentnosti a otevřenosti v komunikaci, nebude postupovat v rozporu s těmito zásadami,“ uvádí na adresu Hollana z Žít Brno. O tom, proč nikdo Kačírkovou neinformoval, Hollan dva dny po rozhodnutí rady nevěděl. „Tohle je v gesci primátora Petra Vokřála,“ řekl pro Brněnský deník.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …