Poradci ministrů za všechny prachy. Podívejte se, na kolik si přijde Vladimír Špidla nebo bývalý redaktor ČT Jazairi

25.02.2019 16:04

MF Dnes ve svém dnešním vydání zmapovala poradce ministrů. Jsou mezi nimi nejen bývalí vrcholní politici, ale i například učitel angličtiny.

Poradci ministrů za všechny prachy. Podívejte se, na kolik si přijde Vladimír Špidla nebo bývalý redaktor ČT Jazairi
Foto: archív autora
Popisek: klávesnice

Například ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) radí někdejší šéf České pošty Petr Zatloukal. Ten přitom v čele tohoto státního podniku skončil kvůli kritice neefektivnosti provozu poboček. Nyní Hamáčkovi radí právě v řízení tohoto státního podniku. Hamáček to zdůvodňuje tím, že potřeboval někoho, kdo chod České pošty a její problémy zná. Za své služby dostává Zatloukal 250 korun na hodinu. O 150 korun více pak má bývalý zpravodaj ČT v Rusku Martin Jazairi. Ten měl ministerstvu zpracovávat materiály ve prospěch ministra vnitra v oblasti zpravodajství v bezpečnostních otázkách nebo v rámci oblasti vnitřní bezpečnosti. Za stejnou částku pak Jazairi pracoval i pro Ministerstvo práce a sociálních věcí. 

Tam kromě něj působil také šéfanalytik někdejšího předsedy vlády Sobotky, Michal Pícl, bývalý senátor Zdeněk Škromach, odborářský boss Jaroslav Zavadil nebo šéf poradců Bohuslava Sobotky, Vladimír Špidla. „Dřívější premiér a ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla se na ministerstvu specializuje na sociálně-pojistné systémy. V této oblasti disponuje mimo jiné i bohatými zahraničními zkušenostmi,“ uvedla pro MF Dnes Barbara Hanousek Eckhardová, vedoucí tiskového oddělení ministerstva.

Na ministerstvu školství pak působí místopředsedkyně ČSSD Jana Fialová, je však členkou pracovní skupiny bez honoráře. Svého poradce má také Lubomír Metnar, ministr obrany za ANO. Je jím Jaromír Felcman, jenž má v resortu na starosti výuku anglického jazyka. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…