Porošenko řádil na konferenci v Mnichově. Putin prý nenávidí Ukrajinu a nejraději by ji úplně zprovodil ze světa

18.02.2017 15:14

Tento víkend se v Mnichově sešly desítky státníků na tradiční bezpečnostní konferenci. Nejvíc pozornosti poutají členové nové americké administrativy Donalda Trumpa, ale nejen oni. Rozruch umí vyvolat třeba i prezident Ukrajiny Petro Porošenko, který obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina, že nenávidí Ukrajinu. Informuje o tom ruská agentu RIA.

Porošenko řádil na konferenci v Mnichově. Putin prý nenávidí Ukrajinu a nejraději by ji úplně zprovodil ze světa
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Putin hluboce a upřímně nenávidí Ukrajinu a popírá identitu ukrajinského lidu. Vím to. ... (Putin) Nevidí pro Ukrajinu místo na politické mapě Evropy. Ukrajina by chtěla žít nezávisle a právě za to nás chce Rusko trestat,“ zahřměl od pultíku Porošenko.

Celý článek v ruštině naleznete zde

Z úst Putina zaznělo, že dříve či později bude třeba normalizovat vztahy s Ukrajinou. Konstatoval také, že Ukrajinci a Rusové jsou v podstatě jedním národem, který se však v minulosti rozdělil a bude třeba znovu hledat společnou řeč.  

Americký viceprezident Mike Pence na konferenci prohlásil, že Spojené státy sice chtějí zlepšit vztahy s Moskvou, ale i nadále budou Rusko tlačit k odpovědnosti. Generál Petr Pavel na konferenci konstatoval, že se Rusko bude nadále pokoušet o oslabení NATO. Nevyužije k tomu ani tak vojenské nástroje, jako spíše legální prostředky lživé propagandy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…