Porošenko, ty neutečeš jako Janukovyč! hrozí Pravý sektor

16.07.2015 10:35

V případě, že se na Ukrajině odehraje státní převrat, současný prezident Ukrajiny Petro Porošenko nebude moci podle Pravého sektoru uniknout ze země. Tuto zprávu uvedly Prvnízprávy.cz s odkazem na Hlas Ameriky.

Porošenko, ty neutečeš jako Janukovyč! hrozí Pravý sektor
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

I přestože radikální organizace na Ukrajině otevřeně nevyzývá ke svržení současné vlády, úřady by neměly spoléhat na to, že v případě konfliktu s nacionalisty bude armáda na straně Kyjeva, poznamenává rovněž Hlas Ameriky.

Mluvčí radikálů Artem Skoropadský uvedl, že Porošenko a jeho kolegové nemohou v případě nové revoluce očekávat nic jiného než trest v nějakém temném sklepě. Trest podle něj vykoná skupina mladých ukrajinských vojáků a členů Národní gardy. Podle Skoropadského nebude mít Porošenko rozhodně možnost uprchnout ze země jako předchozí prezident Viktor Janukovyč.

Pokud bude vláda hluchá k žádostem bojovníků a veřejnosti, bude převrat nevyhnutelný, uvedl také Skoropadský.

Vojáci Pravého sektoru se naposledy dostali do střetu s policií minulou sobotu, a to v Mukačevu. Pravý sektor svou akci vysvětlil bojem proti pašování. Při střetu byli zabiti tři lidé.

Celý text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …