Poslanci budou řešit covid na Karvinsku, fond obnovy EU a státní vyznamenání

09.07.2020 6:30

Poslanci dnes budou debatovat o situaci ohledně koronaviru na Karvinsku a o fondu obnovy Evropské unie. Na mimořádné schůzi by sněmovna měla také schvalovat seznam lidí, které navrhne prezidentovi Miloši Zemanovi na státní vyznamenání.

Poslanci budou řešit covid na Karvinsku, fond obnovy EU a státní vyznamenání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Členové vlády by měli před poslanci vyhodnotit první vlnu epidemie koronaviru a informovat o tom, jak je Česko připraveno na případnou druhou vlnu. Kvůli nynějšímu šíření nákazy na Karvinsku zejména mezi horníky bude poslance zajímat například postup ministerstva zdravotnictví a krajské hygieny.

U unijního fondu obnovy se čeká debata zejména k připomínkám Česka. Výhrady se týkají například flexibility využití peněz nebo kritérií pro rozdělování peněz, mezi nimiž je i míra nezaměstnanosti z minulých let.

Předběžný seznam možných sněmovních kandidátů na státní vyznamenání čítá 47 jmen. Plénum jej může upravit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…