Poslanci by podle vlády měli podpořit jen svou podobu reforem

03.11.2011 20:49

Podle vlády by Poslanecká sněmovna měla odmítnout jakékoliv senátní změny v návrzích reforem. Senát kromě svého práva veta také navrhl úpravy u zákonů o Generální inspekci bezpečnostních sborů a o zdravotnické záchranné službě.

Poslanci by podle vlády měli podpořit jen svou podobu reforem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek a premiér Petr Nečas

Ministr Leoš Heger u zákona o zdravotnické záchranné službě doporučil, aby ho poslanci přijali v podobě, jaké je. Sociální demokraté přitom navrhli několik změn a minimálně polovina senátorů ODS s nimi souhlasila.

Podle zákona v podobě ze sněmovny by se prodloužila maximální doba příjezdu sanitky k pacientovi z 15 minut na 20. Senát však chce tuto dobu zachovat a také navrhl odchodné pro záchranáře.

Související: Vláda našla bič na obstrukce. Bolševický postup, křičí ČSSD

Stejně tak premiér Petr Nečas doporučil, aby se poslanci neztotožnili se senátní úpravou podmínek pro kandidáty na ředitele nové Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jejím úkolem bude stíhání trestných činů příslušníků a zaměstnanců policie, celní správy, vězeňské služby i samotné inspekce. Senát navrhl, aby měl kandidát právnické magisterské vzdělání a aby pět let působil mimo bezpečnostní sbory.

Ostatní vládní předlohy, které se týkají zdravotnické, sociální a důchodové reformy, Senát pouze odmítl bez úprav. Jde o předlohy, které se týkají například umělého oplodnění, poskytování zdravotní péče nebo zavedení druhého pilíře penzijního systému. Na změnu zákona o zaměstnanosti chystá ČSSD ústavní stížnost.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…