Poslanci přiznávají své příjmy. Největším dlužníkem je Chaloupka

18.06.2012 23:45

Majetkové přiznání za loňský rok, které mají poslanci odevzdat do konce června, už mají někteří z nich hotové. Přiznání kontroluje mandátní a imunitní výbor, který prověřuje to, jestli sepsali poslanci přiznání pravdivě. V případě, že má jakékoliv pochybnosti, předává svou námitku obecnímu úřadu místa poslancova bydliště.

Poslanci přiznávají své příjmy. Největším dlužníkem je Chaloupka
Foto: hns
Popisek: Poslanec za VV Otto Chaloupka, koláž

Z příznání vyšlo například najevo, že Vlasta Parkanová, o kterou má zájem policie kvůli údajnému předraženému nákupu armádních letadel CASA, je spoludlužnicí se svojí dcerou. Doplatit mají ještě 260 tisíc korun. Největším dlužníkem je ale zatím poslanec za Věci veřejné Otto Chaloupka, kterého sněmovna před nedávnem vydala k trestnímu stíhání. Ten má podle přiznání hypotéku a úvěr ve výši 4,46 milionů korun.

S hypotékou v celkové výšce 550 tisíc korun bojoval také Jan Bureš (ODS), který si členstvím v dozorčích radách Vodáren a kanalizací Karlovy Vary a Ostrovské teplárenské přišel zhruba na 130 tisíc korun. Jako nejzdatnější obchodník se ukázal Petr Bendl (ODS), který prodal hodinky za 400 tisíc a automobil za 1,15 milionu. Koupil si za něj auto o 200 tisíc korun dražší a dva miliony dal na koupi rodinného domu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…