Poslanci projednají zákon o dálkové výuce na školách

12.11.2020 6:33

Poslanci by dnes měli schvalovat zrychleně ve stavu legislativní nouze předlohy o dálkové výuce na vysokých školách a úhradách antigenních testů na covid-19.

Poslanci projednají zákon o dálkové výuce na školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Sněmovna zřejmě odmítne projednat stejným způsobem vládní návrh širších změn v oddlužení, posoudí jej standardně v úvodním kole.

Možnost dálkové výuky by měly vysoké školy získat novelou i od příštího roku. Mohly by také upravovat harmonogram studia nebo podmínky a termíny přijímacích zkoušek. Předloha sice reaguje na koronavirovou epidemii, školy by ji ale mohly využít i při jiných mimořádných situacích. Novela o veřejném zdravotním pojištění umožní přímou úhradu antigenních testů na covid-19 distributorovi, který je nakoupil a rozváží je mimo jiné do domovů pro seniory.

Vládní návrh širších změn v oddlužení předpokládá zejména zkrácení doby tohoto procesu na tři roky pro všechny dlužníky. Nyní trvá oddlužení v základní variantě pět let. Standardní způsob projednání novely ve třech čteních doporučil plénu ústavně-právní výbor. Předloha, která vychází z evropské směrnice, má být účinná až od července příštího roku.

Na programu jsou také pravidelné interpelace na členy vlády. Ve druhém čtení by poslanci měli projednat novelu, která má hasičům snížit administrativu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…