Poslanců, kteří podpoří vládu, bude víc než 102, myslí si Polčák

23.04.2012 19:56

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Stanislav Polčák se v pořadu Interview 24 vyjádřil k současné situaci ve vládě. Podle něj je od premiéra Petra Nečase rozumné, že nechce od Karolíny Peake, aby měla poslanecký klub. Koaliční smlouvu by měli podepsat poslanci jmenovitě, prohlásil.

Poslanců, kteří podpoří vládu, bude víc než 102, myslí si Polčák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

„Kdo z nás ví, že to číslo nebude skutečně větší než 102?“ odpovídal Polčák na moderátorovy spekulace. „Nemyslím si, že by lidé jako pan poslanec Doktor nebo pan Bém hlasovali proti vládě,“ dodal. Podle Polčáka je jasné, že Karolína Peake chce založit poslaneckou stranu či klub, takže je premiérův ústupek jen dočasný.

Poslancům jde o stabilitu, ne hypotéky

„Já bych přivítal, aby koaliční dohodu podepsal každý poslanec jmenovitě,“ řekl Polčák s tím, že tak by to bylo do doby, kdy Peake bude mít poslanecký klub nebo stranu. Navíc se mu to zdá jako bezpečnější postup. „My budeme vládnout jen v případě, že bude zajištěna většina poslanců, kteří chtějí stabilitu pro tuto zemi,“ prohlásil.

„V programovém prohlášení budou jasně napsány parametry, a proto nevidím důvod pro žádnou krizi. Ti poslanci, kteří přestoupili do platformy paní Peake, podle mého názoru chtějí to, co TOP 09,“ vyvrátil Polčák moderátorův argument, že poslanci Věcí veřejných už jednou podepisovali etický kodex své strany, který zjevně stejně porušili. „Ti lidé se rozhodli svobodně, nejde o žádné jejich hypotéky,“ tvrdí Polčák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…