Poslanec ODS Beznoska: Jen kosmetické změny nás nezachrání

03.07.2014 14:03

Středočeský poslanec za občanské demokraty Adolf Beznoska souhlasí s předsedou strany Petrem Fialou v tom, že aby byla ODS opět úspěšnou stranou, nemůže provádět jen kosmetické změny. Uvedl to v odpovědi čtenáři na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. V reakci na jiný dotaz zase vysvětlil, že za vlády ODS byly u nás daně o 3 % nižší než za vlády ČSSD.

Poslanec ODS Beznoska: Jen kosmetické změny nás nezachrání
Foto: ODS
Popisek: Adolf Beznoska

Jednoho ze čtenářů zajímal Beznoskův názor na slova předsedy Fialy, která pronesl na republikovém sněmu ODS. V něm mimo jiné řekl, že ODS hrozí, že skončí v propadlišti dějin. Beznoska odpověděl, že na sněmu nebyl, a tak to, co se tam dělo, zná jen zprostředkovaně. Ale pokud jde o to, co slyšel, tak s tím beze zbytku souhlasí. „Pokud chceme být dlouhodobě úspěšnou stranou, tak nestačí jenom kosmetické změny, vyměnit vedení a dále jet ve starých kolejích,“ uvedl s tím, že v ODS se za poslední dobu udělala spousta dobré práce. Proto „musíme být důslední a dotáhnout to až do úspěšného konce“.

Důležité pro ODS budou komunální volby

Přiznal, že přesvědčit lidi o programu strany a o její důvěryhodnosti bude nějakou dobu ještě trvat. „Čekají nás na podzim komunální volby a je velice důležité, abychom udrželi svoji pozici v obcích a městech. To je náš nejbližší cíl,“ uvedl poslanec.

Odpověděl i na otázku, zda ODS neměla přijít s jinou důchodovou reformou než s tou, kvůli které zvýšila DPH, aby se kompenzoval výpadek příjmů v průběžném systému při vzniku druhého pilíře. „Nebylo by lepší přijít s jinou reformou, která by neměla tak drastické dopady a která by byla tak přijatelná třeba i pro víc lidí?“ ptal se čtenář. Beznoska argumentoval tím, že vlády ODS výrazným způsobem snižovaly daně. „Například daň z příjmu fyzických osob jsme v nejvyšším pásmu snížili ze 47 % na dnešních 15 %. Daň z příjmu právnických osob jsme snížili ze 45 % na dnešních 19 %,“ uvedl s tím, že se tak rozhodlo kvůli tomu, aby se snížilo zdanění práce, což mělo podpořit vyšší zaměstnanost.

Vždy jsme dbali na to, aby složená daňová kvóta nerostla

Přiznal, že na druhé straně upravili sazby DPH tak, aby výpadek z přímých daní nahradili a získali finanční polštář k přechodu na třípilířový důchodový systém. „Všimněte si, že sociální odvody za našich vlád klesly z 34 % na 31,5 % a to přesto, že jsme provedli tzv. malou i velkou důchodovou reformu a v systému sociálního zabezpečení je více peněz,“ tvrdí Beznoska.

Závěrem dodal, že vždy dbali na to, aby složená daňová kvóta nerostla a celková míra zdanění v České republice zůstala konstantní nebo dokonce klesala. „Oproti vládám ČSSD tak nyní máme o 3 % nižší zdanění,“ podotkl poslanec ODS.

Celé znění otázek a odpovědí najdete zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Adolf-Beznoska-32284                      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…