Poslanec Skokan hlasoval pro zdanění hazardu. Přitom z něho má zisk

19.11.2011 6:53

Poslanec Petr Skokan (VV) hlasoval pro možnost, aby hazardní firmy samy rozhodovaly, kam budou posílat peníze. Deník Právo ale upozorňuje na střet zájmů.

Poslanec Skokan hlasoval pro zdanění hazardu. Přitom z něho má zisk

Skokan má totiž v České Lípě nemovitosti, které pronajímá provozovatelům výherních hracích automatů. Poslanec zde před lety působil jako starosta.

Skokan ve svých domech hostí bar Metaxa a Tequila club

Deník Právo zjistil z výpisu katastru nemovitostí, že Skokanovi patří dům v centru města v ulici Jindřicha z Lipé. V prvním patře sídlí bar a herna. Podnik se jmenuje bar Metaxa.

Další Skokanův dům je v Havlíčkově ulici naproti českolipské Střední průmyslové škole a jen kousek od obchodní akademie. Ve dvou patrech zde sídlí nonstop bar a herna s názvem New Tequila club. Budovu vlastní společnost Dům služeb a poslanec Skokan je zde veden jako jednatel společnosti.

Skokan sám deníku Právo přiznal, že nelze tvrdit, že by neměl s hazardem nic společného. „V domech, které vlastním, není žádná herna. Jen v jednom mém domě je bar a není tam nic, na čem by se dalo hrát," vysvětlil poslanec. Tvrdí, že poslední hrací automaty zmizely letos v březnu.

Automaty z heren už zmizely, tvrdí Skokan

„Co se týče společnosti Dům služeb, kde jsem jednatelem, tak firma vlastní rozsáhlejší objekt, kde je zhruba dvacet nájemníků. Jedním z nich je člověk, který vlastní bar a hernu. Nejde však o hernu v klasickém smyslu, ale jsou tam kulečníkové stoly, šipky a pět hracích terminálů," tvrdí Skokan.

Poslanec ale dodal, že jedná s vlastníkem herny o tom, aby odklidil i zbylé videoterminály.

Skokan prý hlasoval pro pozměňovací návrh zdanění hazardu, aby českému sportu zaručil finance. Předsednictvo Svazu měst a obcí ČR označilo přijatý návrh za nepřijatelný. Navrhují, aby jej Senát vrátil poslancům.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…