Poslankyně Nytrová končí v ČSSD, stěžuje si na politickou korupci

10.01.2017 14:42

Poslankyně Pavlína Nytrová vystoupila k polovině loňského prosince z ČSSD. Uvedla to v prohlášení zaslaném ČTK. K odchodu vedlo Nytrovou fungování strany, která je podle ní prolezlá politickou korupcí od okresní až po celostátní úroveň. Poslankyně na sebe nejvíc upozornila loni v létě při debatě o novele o registrovaném partnerství, kdy mimo jiné řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Poslankyní chce zůstat až do voleb.

Poslankyně Nytrová končí v ČSSD, stěžuje si na politickou korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

Nytrová v prohlášení uvedla, že o svém kroku dnes informovala předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku. „Hlavním důvodem jsou podivné způsoby, styl a nekalé praktiky, které v posledních letech bují v sociální demokracii,“ napsala. Ve straně je podle ní politická korupce na všech úrovních. Projevuje se například „trafikami“ i podporou lidí, kteří v zastupitelstvech hlasují často v neprospěch voličů, vysvětlila. Vyjádření ČSSD ČTK zjišťuje.

Poslankyně v prohlášení upozornila na několik problémů ve Frýdku-Místku, kde chtělo podle ní vedení města prosadit neveřejné tajné hlasování zastupitelstva či dochází k účelovému vzniku placených pozic předsedů výborů. Na celostátní úrovni podle ní uzavírají ministerstva poradenské smlouvy se členy ČSSD a spřízněnými osobami a vyplácejí se tak peníze za práci, kterou mohou odvést zaměstnanci resortů.

„Přesto, že jsem na popsané nešvary několik let opakovaně poukazovala, situace ve straně se nezměnila. Nekalé praktiky ji stále poškozují, ztrácí své voliče a pomalu a jistě se řítí na samotné politické dno,“ uvedla Nytrová.

Poslankyně se vloni přes Sobotkovu výzvu za svá slova o homosexuálech neomluvila. Novinářům řekla, že její formulace sice byla tvrdá, ale že si za ní stojí. Chtěla podle svých slov upozornit na ohrožení tradiční rodiny. Zvýšený výskyt pedofilie a drogových a alkoholových závislostí u homosexuálů podle ní prokazují studie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…