Poslední varování! Přitvrdíme! Babiš a Hamáček k těm, co nasávají v parku. A nejen k těm

17.03.2020 14:24

Předseda vlády Andrej Babiš a 1. místopředseda Jan Hamáček (ČSSD) s rouškami na tvářích varovali veřejnost, že lidé musí dodržovat karanténní opatření v celé zemi. Pokud je nebudou dodržovat, kabinet přitvrdí. Vlastně, že někdo šíří ten vir, je nepřijatelné,“ řekl jasně a nahlas Babiš. Hamáček dodal, že se mu snad podařilo nakoupit potřebné vybavení pro lékaře, a to v Číně. Za víc než miliardu. Babiš za tuto aktivitu poděkoval.

Poslední varování! Přitvrdíme! Babiš a Hamáček k těm, co nasávají v parku. A nejen k těm
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Andrej Babiš sdělil všem Čechům, že musí dodržovat opatření související s karanténou. Pokud je nebudou dodržovat, vláda přitvrdí.

„My to skutečně musíme řešit. Musíme přitvrdit. Vlastně, že někdo šíří ten vir a někdo potom zemře, tak to je nepřijatelné. V tomhle směru ještě jednou apeluju na lidi, aby to brali vážně. Vidíte, co se děje v Itálii i ve Španělsku. Umírají lidi,“ zesiloval hlas předseda vlády před kamerami ČT.

Vyčinil tzv. pendlerům, kteří jezdí pracovat za hranice, pak se vracejí, ale nemíří rovnou domů, ale vyřizují si i další pochůzky, ať už u doktora, nebo jinde. Toto podle Babiše musí skončit.

Anketa

Dělá Babišova vláda dost pro zvládnutí virové krize?

92%
8%
hlasovalo: 32561 lidí

Nakonec poděkoval všem, kdo v této krizové situaci pracuje. Především lékařům, ale také vojákům, policistům, potravinářům.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se přidal a poděkoval poštovním doručovatelům. Posléze ve shodě s premiérem konstatoval, že pokud budou lidé ohrožovat sami sebe i druhé, nastane čas přitvrdit. Pokud lidé nedokážou pochopit, že karanténa není určena k tomu, aby se scházeli v parcích a ve skupinkách si tam popíjeli, a že mají opravdu sedět doma, vláda bude muset být důraznější. „Pokud to nepůjde po dobrém, tak budeme muset použít i pořádkové prostředky. Ale já chci věřit tomu, že mají rozum,“ zdůraznil Hamáček.

 „Já bych chtěl poděkovat všem, kdo nosí roušky. Zejména Leoši Marešovi, který mi pomohl šířit tu myšlenku,“ uvedl Hamáček. Prozradil také, že díky slušným kontaktům s Čínou, se daří sehnat více pomůcek pro lékaře, více masek, více brýlí, více štítů.

Zdůraznil, že je klíčové, že dokážeme rychle zaplatit za všechen materiál, který poptáváme. Jsme schopni velmi rychle objednávat, jsme schopní velmi rychle platit a to se ukazuje jako klíčové,“ uvedl Hamáček. Poptávka po tomto zboží je veliká a kdo dřív platí, ten zboží získá. „Co je problém, to je doprava,“ upozornil ministr. Věří však, že se letecky podaří zboží dopravit. Jde o zboží v ceně přes miliardu korun.   

Babiš za tuto aktivitu Hamáčkovi poděkoval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…