Pospíšil smýšlí jako Merkelová. Do eurovoleb bych ho bral, prohlásil Kalousek

07.02.2014 16:28

Pokud by se Starostové a nezávislí v některých regionech spojili s ANO nebo s komunisty, ohrozilo by to spolupráci TOP 09 a Starostů na celostátní úrovni. Uvedl to šéf poslanců TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Pospíšil smýšlí jako Merkelová. Do eurovoleb bych ho bral, prohlásil Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek připomněl, že hnutí Starostů si výslovně vyžádalo, že si přeje další pokračování strategické spolupráce, ale již ne na krajské a regionální úrovni. „Na druhé straně předpokládáme elementární politický rozhled našich partnerů a těžko si lze představit schizofrenii, kdyby do pražských voleb kandidovali s hnutím ANO a v celostátních a senátních volbách s námi,“ poznamenal s tím, že by se to jen těžko dalo vysvětlit voličům.

Připustil, že on sám by uvítal, kdyby i v Praze kandidovali členové TOP 09 a Starostů spolu, nicméně jejich přání krajská reprezentace TOP 09 respektuje. O tom, kdo by mohl být kandidátem na pražského primátora z řad TOP 09, bude podle Kalouska v dubnu rozhodovat krajský výbor.

S Pospíšilem si dovede představit plodnou spolupráci

„I když budeme kandidovat samostatně, tak sdílíme společné hodnoty. Pochopitelně že společná kandidátka s komunisty nebo s ANO by byla logickým důvodem zvažovat ukončení smlouvy jako takové,“ zdůraznil.

S bývalým ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem, který nedávno opustil ODS, si TOP 09 podle Kalouskových slov umí představit velmi plodnou vzájemnou spolupráci. „Já jsem si všiml, že pan doktor Pospíšil byl velmi zdrženlivý k té euroskeptické politice ODS. On sám se vždy vyjadřoval jako typický reprezentant frakce Evropské lidové strany, podobně jako Angela Merkelová,“ míní. Přestože Pospíšilova nominace do eurovoleb zatím nezazněla, Kalousek by se jí prý vůbec nebránil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…