Pospíšil zdědí půl miliardy, šokuje čtenáře bulvár

29.06.2012 6:44

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil ještě ani nestihl vyklidit kancelář, a bulvár už se zajímá o jeho další působení. Dnes obrovským titulkem avizuje, že odvolaný ministr zdědí až půl miliardy. Původcem jeho údajné pohádkové náplasti za vyhazov z vlády má být sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková.

Pospíšil zdědí půl miliardy, šokuje čtenáře bulvár
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

Podle zjištění deníku Blesk by se měl právě Pospíšil postarat o její sbírku umění, která má hodnotu půl miliardy korun. Již nyní v Nadaci Jana a Medy Mládkových působí jako člen správní rady. Nyní sama Meda Mládková vyjádřila naději, že celou sbírku převezme. „Ve své poslední vůli jsem mu už všechno předala,“ říká sběratelka.

„Postupně si u mě získal nebývalou důvěru. A takových lidí, kterým můžu v Česku věřit, je opravdu málo,“ vysvětlila deníku Blesk sama Meda Mládková. I bulvár však připouští, že zmíněná půlmiliarda nespadne Pospíšilovi do klína, ale bude cenné poklady pouze spravovat. „Vlastníkem sbírky se stane nadace, nikoliv já osobně,“ ujišťuje Pospíšil.

Ten si Mládkovou získal především svou snahou, aby sbírka zůstala kompletně v Muzeu Kampa, kde by byla přístupná veřejnosti. Díky tomu se mezi sběratelkou umění a ministrem spravedlnosti utvořil vztah, který prý nyní Pospíšil s nadsázkou přirovnává k adopci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…