Posselt chce pořádat sudetské sjezdy v ČR. A Seehoferovi se ta myšlenka moc líbí

08.06.2019 15:40

Uspořádání sudetoněmeckého sjezdu v budoucnu v České republice považuje německý ministr vnitra Horst Seehofer za „velkou myšlenku“. Dnes to prohlásil v bavorském Řezně na 70. sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL). Zprávu přinesla ČTK.

Posselt chce pořádat sudetské sjezdy v ČR. A Seehoferovi se ta myšlenka moc líbí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Za městečkem už je hranice s Německem

Uspořádání takového srazu si přeje nejvyšší představitel Němců vysídlených po válce z českých zemí Bernd Posselt, podle kterého takový čas ještě nedozrál, ale za dva či tři roky by se tak stát podle něj mohlo.

Seehofer v projevu ocenil dnešní přítomnost bývalého českého ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), který v roce 2016 jako první člen české vlády vystoupil s projevem na sudetoněmeckém setkání. Účast Hermana, kterého označil za věrného přítele sudetských Němců, a dalších českých zástupců považuje Seehofer za cestu k narovnání vztahů mezi sudetskými Němci a Čechy – za vrchol takového snažení ale považuje uspořádání sudetoněmeckého sjezdu v Česku.

Českou účast na třídenním sjezdu, který v Řezně začal v pátek, dnes ocenil i Posselt. Připomněl, že z bývalých členů české vlády jsou zde také někdejší vicepremiér a současný poslanec Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), který měl na sudetském sněmu projev v roce 2017, a bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová (ČSSD).

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…